פורים בפתח – זה הזמן לחגוג עם משלוחי מנות מפנקים ואוזני המן פריכים במילויים מפתיעים.

רשת קפה ביגה מנדבת מתכון עשיר וייחודי לאוזני המן במילוי “פלורנטין” (מגוון אגוזים שונים מובחרים).

 

מתכון לאוזני המן במילוי פלורנטין

מרכיבים מלית :

85 גרם שמנת מתוקה

65 גרם דבש

סוכר לבן 250 גרם

חמאה 165 גרם

אגוזי לוז טחונים גס – 40 גרם

שקד טחון – 40 גרם

אגוז מלך טחונים גס – 40 גרם

מלח – 5 גרם

פקאן קלוי – טחון גס – 155 גרם

בוטנים – טחון גס – 155 גרם

מרכיבים בצק –

300 גרם חמאה

185 גרם אבקת סוכר

60 גרם אבקת שקדים

500 גרם קמח

4.5 גרם מלח

2 ביצים

 

הוראות הכנה –  

1.שמים את השמנת, סוכר, חמאה והדבש בסיר מבשלים עד רתיחה תוך כדי עירבוב  עד קבלת גוון קרמל בהיר וסוגרים את האש.

2. מוסיפים את האגוזים שטחונים גס, מערבבים ומורידים מהסיר לתוך כלי נירוסטה או פלסטיק לקירור            

3. לאחר שמתקרר  ( לפחות 3 שעות) , יוצרים כדורים קטנים במשקל של 8 גר’

4. הכנת הבצק:

א. יש להכניס את כל החומרים למיקסר וללוש כ-5 דקות במהירות. צריך להתקבל מרקם שטרוייזל, שבו כל החמאה נספגה.

ב. להוסיף למיקסר את הביצים, תוך כדי ערבוב ולערבב כ- 5 דקות, עד לקבלת בצק אחיד.

2.נותנים לו לנוח לחצי שעה במקרר מכוסה בניילון נצמד

3. מרדדים את הבצק לעובי 3 מ”מ וקורצים עיגולים של 8 ס”מ (קוטר)

4. ממלאים את העיגולים שקרצנו בכדורי הפלורנטין ומקפלים לאוזן המן

5. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות ואופים כ- 12 דק’

6. לצנן ולהגיש עם מעט אבקת סוכר מעל

 

 

צילום אסף לוי 

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב google
Google+
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn