המאזן משקף, בין היתר, גידול בתקציבים ושירותים שסופקו לתושבים ולקיבוצים.
פעילות הרשות הסתכמה ב- 350 מיליון שקלים.
שירי פריאנט
מאזן המועצה האזורית הגליל העליון לשנת 2016 הוצג במליאת המועצה על ידי גיורא זלץ, ראש המועצה, ויוסי שמעוני, גזבר המועצה. שמעוני אמר בפתח דבריו כי “בשנת 2016 המשכנו לממש את המדיניות של הפניית יותר תקציבים ושירותים לקיבוצים. המדיניות הזו מתאפשרת בחלקה הודות לשורת צעדים, ביניהם מיצוי זכויות ותקציבים מהמדינה, התייעלות, וגם גידול מענק האיזון לו זכאית המועצה מתקציב המדינה (החישוב הינו הוצאה לנפש פחות הכנסה לנפש מוכפל במספר התושבים), סכום שצמח בחמש השנים האחרונות מכ – 18 מיליון ₪ ליותר מ-23 מיליון ₪. קיבלנו יותר במסגרת מענק האיזון בזכות הגדלת הסעיף בתקציב המדינה, ובדיקה שהובלנו שהניבה פירות”.
ראש המועצה, גיורא זלץ, התייחס לסל השירותים לתושבים בישיבת המליאה והסביר כי הגדלת מענק האיזון, לצד צעדי התייעלות ומיצוי זכויות שננקטו, אפשרו להגדיל את סל השירותים שמעבירה המועצה לוועדים המקומיים – במזומן ובשירותים לתושבים, מכ- 6 מיליון ₪ בשנת 2012 לכ- 13.4 מיליון ₪ השנה. זלץ ציין כי סכום נוסף, בסך של 3 מיליון ₪ מצרפי, מועבר זו השנה השנייה ליישובים, במסגרת “תקציב פיתוח (תב”ר) רב-שנתי”, למימוש פרויקטים קהילתיים, ומשלים בכך את הגדלת התקציבים המועברים לקיבוצים ביותר מ-270%. “בכך אנחנו מממשים את המדיניות שלנו להפנות את חלק הארי מהארנונה למגורים נטו שנגבית מהתושבים, ולהחזירו כתקציב או במתן שירותים לרווחתם”, ציין זלץ.
לגבי הארנונה, אמר זלץ, כי צפי גביית הארנונה נטו השנה בסעיף המגורים הוא כ- 19 מיליון ₪, בעוד שהמועצה עתידה להחזיר לתושבים סכום של כ-16.5 מיליון ש”ח במזומן ובשירותים דרך הוועדים המקומיים. הוא הדגיש כי סכום זה לא כולל שירותים ופעילויות של מחלקות המועצה בקיבוצים, כגון: חינוך, בריאות, רווחה, תרבות, איכות הסביבה, תברואה וביטחון בהיקף של יותר מ – 90 מיליון ש”ח.
כמו כן, נתון נוסף שנמסר במליאה הוא כי סך היקף פעילות המועצה והחברות העירוניות הפועלות תחת חסותה – קולחי גליל עליון, החברה הכלכלית והחברה לחקלאות, הסתכם בשנה שעברה בכ- 350 מיליון ₪, המשקפים הגדלת גיוס משאבים לפעילות בתחום הפיתוח והבינוי בקיבוצים ולשדרוג תשתיות ותיקות.