בשנת 2019 החליטה מליאת מועצה אזורית הגליל העליון על בקשה להפחתה של 10% בתעריפי הארנונה לסיווג מטע / פרדס ובסיווג רפת / דיר. הבקשה הוגשה לשרים בממשלה ובמשרד הפנים ולאחרונה התבשרה המועצה כי בקשתם אושרה. הבקשה הוגשה בכדי לתקן את העיוות ההיסטורי שנוצר לטענתם וכי המועצה מנסה במהלך השנים לבקש שינויים שונים, ובעיקר הפחתה בתעריפים הגבוהים לחקלאות.

צילום: דוברות מועצה אזורית הגליל העליון

ארנונה היא מס מוניציפאלי המוטל על תושבים ומחזיקי הנכסים, לצורך מימון פעולתה של הרשות המקומית. הקריטריונים העיקריים לגובה הארנונה הם סוג השימוש בנכס. לכל רשות מקומית יש צו ארנונה המובא לאישור מועצת הרשות מדי שנה. הצו קובע את הסיווגים ואת התעריפים לפיהם יחויבו הנכסים בתחום המועצה. במסגרת תכנית הייצוב הכלכלית משנת 1985 הוגבל כוחן של הרשויות להעלות או להוריד את תעריפי הארנונה. עליית התעריפים השנתית נקבעת על ידי הכנסת, ושינוי נוסף בצווי המיסים מתאפשר על ידי הגשת בקשות חריגות לאישור שרי האוצר והפנים. בצו המיסים של המועצה הוקפאו תעריפים מינימאליים במגורים, תעשייה, מלאכה וכו, ותעריפים גבוהים למסחר ולחקלאות. תעריפים אלו נקבעו בזמנו ותאמו את צורת חישוב ההוצאות הקיבוציות ושיקולי מיסוי באותה העת, אך כיום אינם מייצגים נכונה את השינויים שחלו במהלך השנים.

ראש מועצה אזורית גיורא זלץ מסר כי, “אני שמח לבשר ששרי האוצר והפנים אישרו את בקשתנו להפחתת תעריף הארנונה בסעיפי המטעים והרפתות בשיעור 10%. הארנונה לרפתות תעמוד על 4.84 ₪ למ”ר, הארנונה למטעים תעמוד על 0.0681 ₪ למ”ר (68.1 ₪ לדונם). אני מבקש להודות לצוות הארנונה על תרומתם המקצועית לאישור הבקשה, ולאחל לכם החקלאים ומנהלי הפעילויות הצלחה בהתמודדות עם אתגרי החקלאות המורכבים. בחיוב הארנונה הכללי למטעים נכללים גם סיווגים בתעריף מופחת משמעותית: ‘מטע צעיר’ למשך 3 שנים ראשונות לנטיעה, ו’אדמה חקלאית אחרת’ לדרכים המשמשות לעבודה”.

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב google
Google+
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn