איתי חיניץ, תושב מושב רמות נפתלי הכריז על התמודדות לראשות המועצה האזורית מבואות החרמון I המתמודד מדגיש את הצורך בשיפור איכות החיים ביישובי המועצה בדגש על הזוגות הצעירים, חיי הקהילה וחיבור בין דורי: “יש מספר נושאים שקשורים למעגל החיים הבסיסי של כולנו, שצריך לשים אותם על סדר היום של המועצה באופן בהול; חינוך, תרבות, תיירות, חקלאות ומנועים כלכליים”
המרוץ לראשות המועצה האזורית מבואות החרמון מתחמם. בשבוע שעבר החל באופן רשמי קמפיין הבחירות של המועמד, איתי חיניץ, מפקד יחידת החילוץ מבואות החרמון ולשעבר קב”ט מוסדות החינוך של המועצה. חיניץ גדל והתחנך במושב אלמגור. אביו חקלאי ואת ילדותו בילה בין מטעי המנגו של המשק המשפחתי. במהלך השירות הצבאי כלוחם ביחידת דובדבן, כיהן בתפקידי פיקוד וכיום קצין במיל’ בדרגת סרן. לאחר הצבא עבר עם מעיין, בת זוגו והתגוררו מספר שנים בארצות הברית במהלכם איתי הקים חברה בתחום הבנייה. כאשר בני הזוג החליטו להתמסד היה להם ברור שהם רוצים לגדל את ילדיהם בגליל: “על כרי הדשא והמרחבים הירוקים, על אדמת החקלאות ונופי הילדות שלנו והקהילה בה גדלנו וצמחנו”. לאחר החזרה לישראל מעיין נרשמה למחזור הראשון של לימודי הרפואה בשלוחה של אוניברסיטת בר אילן בבית הספר לרפואה בצפת וסיימה את הכשרתה באונקולוגיה בהצטיינות.
בנוסף, איתי נרשם ללימודי תואר ראשון במנהל ומדעי המדינה ויחסים בין לאומיים. במקביל עבד כסייר אכיפה בפרויקט “עיר ללא אלימות” של המשרד לביטחון פנים לשיקום בני נוער ממשפחות רווחה וקב”ט מוסדות חינוך במועצה אזורית מבואות החרמון. בנוסף לכך, משנת 2014 מפקד בהתנדבות על יחידת החילוץ שמתמחה בחילוצים מורכבים בשטח אורבני. בשלוש השנים האחרונות מנהל חיניץ חטיבה בחברה ביטחונית הממוקמת בגליל, ומקדם פרויקט ייחודי עם חיילי צה”ל ביחידות הלוחמות השונות. בוגר תואר B.A בניהול ומדעי המדינה ובוגר תכנית “גליל-אפ” לפיתוח מנהיגות אזורית צעירה. בעל תעודת מנהל קהילה ודירקטור מהמכללה האקדמית תל-חי.
מה היעדים שהצבת לעצמך לקדם במידה ותיבחר לראשות המועצה?
“יש מספר נושאים שקשורים למעגל החיים הבסיסי של כולנו, שצריך לשים אותם על סדר היום של המועצה באופן בהול; חינוך, תיירות, תרבות, חקלאות ומנועים כלכליים. אם ניקח את תחום החינוך, נכון להיום חלק ניכר מילדי המועצה לומדים בתחום השיפוט של גליל עליון. כמו כן, החינוך הבלתי פורמלי לנוער במושבים זקוק להשקעה ולתקציבים גבוהים יותר וחיזוק משמעותי בתחום הספורט. חשוב להבין שאנו חיים בתקופה שלחינוך הבלתי פורמלי יש חשיבות עצומה. רוב ההורים עובדים עד שעות מאוחרות והתושבים חייבים את הסיוע של המועצה בהובלת מערכת חינוך, מועדוני יום ותרבות”.
חינוך וצעירים
“כיום יש בעיה קשה בחינוך לגיל הרך. קיימים ביישובי המועצה רק שני פעוטונים. זו סיבה מרכזית להגירה השלילית של זוגות צעירים מהיישובים. עלינו להשקיע בפיתוח גופי החינוך ולהוביל התחדשות הן במסגרת הפורמלית והן בחינוך החברתי. אקפיד על שמירת ערכי החינוך הקהילתי והכפרי, בעזרת מימוש כלל התשתיות והמשאבים לטובת רווחת ילדנו. נעבוד על פי מודל מערכת חינוך שנותנת מענה מקיף לטובת הילדים עם אפשרות ליום לימודים ארוך גם בימי החגים והחופשות. כצעד ראשון נחדש את עבודתה של ועדת החינוך במועצה בשילוב כוחות של ההורים ונציגי היישובים שתקדם יוזמה, עשייה והקצאת משאבים עבור מערכת החינוך”.
חקלאות
חיניץ ממשיך ומדבר מדם ליבו על דעיכת ענף החקלאות במושבים: “לצערי כיום במועצה האזורית הועדה החקלאית אינה פעילה. כלומר, אין שום גוף מוסמך שילווה את החקלאים ויציע להם פתרונות. כל זאת, בזמן שבשטח חקלאים רבים נותרו עם טכנולוגיה חקלאית ישנה וזקוקים לפתרונות ניהול וכלים חדשניים בכדי להמשיך ולקיים את הענף בכבוד. אנחנו חייבים לתמוך בחקלאים, לשמר את הקרקע החקלאית לטובת הדורות הבאים.
תרבות
קיים ביקוש גדול לאירועי תרבות ומפגשים קהילתיים. כחלק ממעגל חיים מלא אקדם את התרבות לכלל יישובי המועצה לכלל הגילים. בכוונתי להקים מרכז קהילתי ליישובי דרום המועצה שיקיים פעילויות העשרה, חוגים, הפעלות ואירועים לצעירים ולגיל השלישי. במקביל נחזק את הפעילות החברתית-קהילתית במתנ”ס וננגיש אותם לכלל היישובים. כמו כן נבנה תכנית שנתית ששמה את הזרקור על היתרונות והייחוד של כל יישוב ויישוב ומתוך כך נחזק את הקשר הקהילתי בתוך ובכלל יישובי המועצה.
שירות לתושב
לדברי חיניץ, עלינו להכניס טכנולוגיות מתקדמות וחדשניות שיאפשרו לכל תושב לקבל מידע, להנפיק טפסים ומסמכים ולסקור את פעילות המועצה: “המועצה בראשותי תפעל בשקיפות מרבית מול התושבים, תקדם את המעורבות הציבורית והקהילתית בתהליכים המגוונים ותפעל לשיפור איכות השירות לתושבים. אקדם מדיניות פתוחה ונגישה לכולם. דלת משרדי תהיה פתוחה לפגישות עם תושבים, קבוצות עניין, וועדות וועדים ואהיה קשוב ליוזמות ורעיונות, בעיות ואתגרים וביקורת. כחלק משיפור המערך אני רוצה להקים את אתר “מבואו-תל”, שידרוג השירותים הדיגיטליים וחיזוק הקשר הישיר עם התושב גם באמצעות הנייד הפרטי”.
משאבים ותקציבים
על מנת לקיים ולהרחיב את פעילות המועצה והשירותים לתושב יזדקק חיניץ לתקציב מאושר. לדברי חיניץ: “אפעל לגיוס משאבים, אקיים יחסי עבודה נמרצים מול משרדי הממשלה, אקדם פרויקטים מחוללי צמיחה, אעודד יזמים לפתוח את עסקיהם במועצה ואפעל לגיוסי מאצ’ינג ופנייה לקולות קוראים. כמו כן, אפעל להשמשת שטחים נטושים למען פיתוח עסקי ואקיים שיתופי פעולה עם שכנים וגורמי השפעה בתחום המשק והכלכלה. כך נגדיל את הסל התקציבי של המועצה – כיום יש עודף ביקוש לחברות שרוצות מתחמי פעילות להפעלת עסקים שניתן בשיפוץ קל להשכירם”.
המועצה לא פעלה בנושאים אלו?
“פשוט תסתכל על המצב בשטח. כל תושב במבואות החרמון צריך לשאול את עצמו אילו מנועי צמיחה כלכליים פותחו בעשרים וחמש השנים האחרונות. למועצה האזורית מבואות החרמון יש שותפות באזור תעשייה אחד, כמעט ואין שטחי מסחר. יש למועצה שטחים מאושרים שנועדו לבניית מתחמי תיירות ומלונות, אבל שום דבר לא נעשה. אנחנו חייבים לפתח מנועים כלכליים שבעזרתם נוכל לגבות ארנונה רווחית שתאפשר לנו לקיים את המעטפת שהיישובים כל כך זקוקים להם”.
למה לדעתך הגיע הזמן לשינוי?
“אני חושב שאדם שמכהן עשרים וחמש שנה כנבחר ציבור ולא משנה מי אותו האדם – זה לא נכון. צריך להתקדם ולהתחדש. השיח לא צריך להיות אם “עשה או לא עשה” אלא כיצד העתיד שלנו ייראה בעשור הקרוב. האם אנחנו פועלים מספיק על מנת שדורות המשך ישארו כאן לגדל את ילדיהם?! אנחנו צריכים להתמקד בפנים היישובים בהתאם לקדמת האזור כולו. 25 שנה זו תקופה של דור והגיע הזמן להחליף”.
במהלך 20 השנים האחרונות הציב ראש המועצה את נושא האנשים עם צרכים מיוחדים בראש סדר העדיפויות של המועצה. מה המדיניות שלך בנושא?
אני חושב שבנושא הזה המועצה עשתה עבודה טובה ומבורכת. מבואות החרמון מעניקה היום בית לכל אדם עם צרכים מיוחדים כמעט מגיל לידה ולאורך כל החיים – אני חושב שחשוב מאוד להמשיך בעשייה הזאת ובמקביל לעסוק בנושאים הנוגעים לכולנו.
הצהרת ההתמודדות של חיניץ לוותה בתגובות חמות מצד תושבי המועצה שחשים כבר את הצורך בשינוי הנהגה אך לדברי חיניץ “חלקם חוששים להיחשף ולהביע זאת בפומבי”. עם זאת, המועמד החדש נחוש להוביל שינוי תפיסה במועצה ולהביא רוח רעננה ואסרטיבית בלשכה. כזו, שמסתכלת בעיניי התושבים בגובה העיניים, ורואה בהם שותפים לעתידם.