בין הבוגרים: 62 סיימו את לימודיהם בהצטיינות ו-43 בהצטיינות יתרה.
פרופ’ יוסי מקורי, נשיא המכללה: “רגישות ומעורבות חברתית פעילה הינו המסר שאנו מבקשים שתיקחו מכאן היום בצאתכם לדרככם החדשה”.
שירי פריאנט
בטקס חגיגי שנערך בשבוע שעבר במכללת תל חי הוענקו 1,094 תארים לבוגרי המכללה. בטקס נכחו אלפי משתתפים שצפו ב- 919 סטודנטים מקבלים תעודת בוגר (תואר ראשון) ו-175 סטודנטים תעודת מוסמך (תואר שני). ל-62 בוגרים הוענקה תעודת הצטיינות ו-43 סיימו את לימודיהם בהצטיינות יתרה.
הסטודנטים אשר השתתפו בטקס החגיגי משתייכים למחזור ה-21, אשר מסיים את לימודיו במסגרת החוגים לתואר ראשון, ולמחזור השביעי המסיים את לימודיו במסגרת תכניות הלימוד לתואר שני.
נשיא המכללה האקדמית תל-חי, פרופ’ יוסי מקורי אמר בטקס: “אני גאה בכם וקורא לכם להמשיך ולהוביל את רוח תל-חי, אותה רוח של אקדמיה מעורבת. בלבוש המסורתי שאתם עוטים היום אתם מצטרפים לקהילה האינטלקטואלית העולמית. אולם זכרו וכפי שאמר הוגה הדעות הצרפתי ז’אן פול סארטר ‘אינטלקטואל הוא מי שנאמן לחברה אך אינו חדל למחות נגדה’… רגישות ומעורבות חברתית פעילה הינה רוח תל-חי והינו המסר שאנו מבקשים שתיקחו מכאן היום בצאתכם לדרככם החדשה” .
בוגר החוג לביוטכנולוגיה, דוד לפשיץ, נשא את דבריו בטקס ואמר כי כשהגיע לתל חי “הופתעתי שלמרות השינוי הגדול בחיי, היה לי קל, מרגש וכיף. אני מאמין שדווקא המיקום המרוחק והיפה של תל-חי מושך לכאן את האנשים המיוחדים וזה יוצר קהילה של סטודנטים מגוונים עם עקרונות וערכים חשובים, כפי שלא פגשתי עד עכשיו, בשום מקום אחר. ההערכה הענקית שלי היא כלפי המרצים וכל המסגרת הגדולה מסביבם. ההוראה, החוויות האישיות והתשוקה שלהם כלפי המדע יצרו השראה גדולה אצלי ואצל חבריי. בעיניי, הרצון להעביר ידע בצורה מעניינת, אכפתית ומלאת תשוקה הופך את תל-חי למקום שממנו יוצאים אנשים מוכשרים שמעבר ללימודים, לימדו באהבה וסקרנות כלפי המקצוע”.
דוד הוסיף ואמר: “התחלתי את לימודי בתל-חי מתוך אהבה לביולוגיה. היום אין לי משאלה גדולה יותר מאשר להיות כמו המרצים שפגשתי. אין לי משאלה גדולה יותר מאשר להיחשף לפלאי הטבע, להעביר הלאה ידע והשראה לאנשים צעירים בדיוק כפי שאני קיבלתי כאן, בתל חי. את חלומי אני ממשיך להגשים במכון וייצמן, שם אני עושה מחקר בקטניקה מולקולרית ומנסה לענות על שאלות חשובות, כמו איך חומר התורשתי שלנו מתבטא באופן מאוזן בחלוקת תאים. בגאווה רבה, אפשר לציין שארבעה בוגרים של תל-חי התקבלו בשנה שעברה לתואר שני מחקרי במכון וייצמן. לחברי הסגל האקדמי והמנהלי בתל-חי אני רוצה להודות על החשיפה לעולם המדעי ורוח החיים המיוחדת. בשבילי, שלוש השנים האלו היו התקופה הכי טובה בחיי”.