כדורגל: נערים א' של ק"ש הדהימה את בית"ר ירושלים

0 תגובות 81 ציפיות 2 דקות קרא עוד

למרות שלא התאמנה תקופה ממושכת כקבוצה, הצליחה קבוצת גילאי 17 של קרית שמונה לנצח 0:3 את בית"ר ירושלים

מאת: אורי שמיר
החודש האחרון היה מהקשים שידעו תושבי אצבע הגליל, בדגש על העיר קרית שמונה. המציאות הביטחונית המורכבת כפתה על התושבים שהייה ממושכת במרחבים המוגנים, וגזלה משחקני מחלקת הנוער של עירוני קרית שמונה את הדבר שהם הכי אוהבים: את שגרת האימונים על הדשא. נוסף על כך, יו"ר המחלקה, דורון שנפר (בתמונה), המשמש כדובר העירייה, מצא עצמו רתום מסביב לשעון בדיווחים לתושבים, תוך סיכון חיים מזירות נפילה ומהמרחב החשוף לירי טילים.

אין תיאור זמין לתמונה.

בשבוע שעבר החליטה ההתאחדות לכדורגל על חזרה למגרשים בליגות העל לנוער ונערים. קבוצות מחלקת הנוער של קרית שמונה הן היחידות בליגות נוער, נערים א' (גילאי 17) ונערים ב' (גילאי 16), שלא התאמנו בצורה סדירה, מלבד קבוצת נערים ג', שהתאמנה יחד עם המאמן, אושרי אמסלם-דדון, במגרש קט רגל ביוקנעם. רוב שחקני הקבוצות לא התאמנו, למעט קבוצה מצומצמת של שבעה שחקני נוער, שבעה שחקני נערים א' ושני שחקני נבחרים ב', שנדדו למגרש קטן בקריית ביאליק כדי להתאמן תחת מאמן הנוער, עומר לוינזון. יש לציין, כי הקבוצות מוחרגות מירידה, בשל השפעות המצב הביטחוני על פעילות מחלקת הנוער בשלוש העונות האחרונות. מספר מצוצמם של שחקנים הסתפחו לאימונים בקבוצות ברחבי הצפון.

למרות כל אלה, הקבוצות התייצבו למשחקים בימים האחרונים, ולאחר שביום שישי קבוצת נערים ב' ספגה הפסד 4:0 במשחק החוץ מול נועלת הטבלה, הפועל ר"ג. קבוצת הנוער ספגה בשבת הפסד 2:1 במשחק החוץ מול הפועל כפר סבא. יום ראשון היה יום של היפוך מגמה – קבוצת נערים א' זכתה בניצחון 0:3 מהדהד על בית"ר ירושלים, שמדורגת במקום הלפני אחרון בטבלת ליגת העל. בקרית שמונהן ציינו לטובה גם את שילובם של שלושת שחקני נערים ב' – אדיר אביטן, ליאם אורצקי ועילאי לוי – שעלו מהספסל במחצית השנייה והיו שותפים מלאים להישג המרשים.

צחי בכר, מאמן קרית שמונה: "היום נפגשנו לראשונה אחרי יותר מחודש וחצי, מאז המשחק מול טוברוק. למעט מספר מצומצם של שחקנים, שהתאמנו עם מאמן קבוצת הנוער, יתר השחקנים לא יכלו להתאמן, רובם אפילו לא הצליחו לצאת לריצות, בגלל עצימות המצב הביטחוני בקרית שמונה. עשינו מפגשים ואימונים באמצעות הזום. החזירו אותנו לליגה בלי זמן להתאמן שוב מחדש, למרות הכל, ניצחנו קבוצה שכן התאמנה. אפשר לייחס את זה  ללב גדול, נשמה של הבחורים האלה, כל הכבוד להם. אנחנו שואפים לסיים מעל הקו האדום, להוכיח שמקומנו בליגה הוא בזכות ולא בחסד. המטרה החשובה ביותר – לפתח כמה שיותר שחקנים לשורות קבוצת הנוער בעונה הבאה".