לקראת חג הסוכות הקרב מגבירים פקחי רשות הטבע והגנים את הפיקוח וההסברה כדי למנוע השחתת עצים בכריתת ענפיהם לצורכי סיכוך, וכן פגיעה בשיחים לצורכי ארבעת המינים. מדובר בעיקר בעצי התמר, שכפותיהם משמשים כסכך ושיחי הערבה, המפארים את חלק מנחלי ארץ ישראל. מידי שנה, לקראת חג הסוכות, נגרמת פגיעה קשה לעצים ולשיחים – הענפים והשיחים נכרתים ונקטפים, תוך פגיעה בעצים הסמוכים ורמיסת שיחים אחרים – כל זאת תוך התעלמות משלטי האזהרה וההסברה הנמצאים על העצים ובקרבתם של השיחים. חלק ניכר מהעצים והשיחים הפגועים אינו משתקם יותר ולחלקם ייקח עוד  שנים להצמיח ענפים חדשים.

 

סכנת היכחדות המינים מאזורים שלמים בארץ הביאה השנה את הרב הראשי לישראל, דוד לאו,  לצאת בקריאה פומבית ולהזכיר כי קיים איסור הלכתי לשימוש בסכך מענפים, שנלקחו בגניבה, וכן אין לברך על ארבעת המינים, שמקורם בגניבה. הרב מבקש להקפיד על איסור ה”גזל” ולקיים את מצוות הסוכה כראוי גם ללא פגיעה בעצים מוגנים ומבלי לקלקל את נוף הארץ.

 

לדברי אלדד פלד מנהל אגף הפיקוח והמבצעים ברשות הטבע והגנים, ” שיחי הערבה ועץ התמר הנם ערכי טבע מוגנים על פי חוק, והפגיעה בהם אסורה.  בעקבות פיתוח ובנייה של יישובים ותשתיות וירידה בכמויות המים שבנחלים- הצטמצם גם כך מספרם של הערבות  בטבע.  גם עץ התמר נחשב כיום לנדיר בטבע. הפקחים מקפידים לטפל בחומרה במי שמבקש לעבור על החוק, ובוודאי במי שמבקש להתפרנס מהפגיעה בטבע על ידי קטיפה ומכירה של ערכי הטבע המוגנים. העונש על קטיף לא חוקי יכול לנוע בין קנס של מאות שקלים- ועד להעמדה לדין בבית משפט”

 

ברשות הטבע והגנים מציינים ומזכירים כי כמעט כל רשות מקומית ואזורית דואגת לחלוקת סכך לתושביה וכי מקומות החלוקה מתפרסמים לידיעת הכלל. הרשות מבקשת מהציבור להצטייד בסכך במקומות החלוקה ולרכוש את המינים המוגנים מהמטעים המיועדים לכך.

 

 

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב google
Google+
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn