מועצת הדבש: שנת שיא בתפוקת הדבש השנתי- 4,400 טון
לאורך השנה ולקראת ראש השנה וחגי תשרי היקף ייצור הדבש המקומי שובר שיא ויעמוד על כ- 4,400 טון דבש איכותי ישראלי מתוכם כ- 2,500 טון דבש ישווקו בחגי תשרי ומהווה 40% מהביקוש הישראלי השנתי.
אופי רייך מנכ”ל מועצת הדבש מסביר כי ייצור שיא של הדבש מתאפשר הודות לשפע הדבש במכוורות ישראל המספקות כמות דבש משובחת וגבוהה שתספק את כל צריכת הדבש בחגי תשרי.
רייך מוסיף כי, “הדבש מיוצר על ידי דבוראי ישראל ב- 120 אלף כוורות הפזורות ברחבי הארץ. שפע הדבש נוצר הודות לחורף שהתארך מעל הממוצע, כמות משקעים גבוהה גם בחודשים מרץ ואפריל שגרמו לפריחות אביב וקיץ שופעות (שפע צוף), ועונת הקיץ שהחלה מאוחר עם טמפרטורות המיטיבות עם הכוורות ותהליך ייצור הדבש”.
למרות עליית מחירי התשומות לכל רוחב המשק ועליית מחיר הדבש ברחבי העולם הדבש הישראלי משווק לרשתות השיווק השונות במחירים זהים לשנים האחרונות ואין צפי עליה במחירי הדבש לצרכן לקראת חגי תשרי.
התועלת המרכזית של ענף הדבוראות אינה בייצור דבש כי אם במתן שירותי האבקה לגידולים חקלאיים המתבצעת על ידי דבורת הדבש המאביקה 80% מצמחי החקלאות והבר. ערך האבקת הדבורים לתל”ג החקלאי בישראל עומד על כ- 3.5 מיליארד שקלים בשנה.
בישראל מאות דבוראים המטפלים בעשרות אלפי כוורות הפזורות באלפי נקודות מרעה צופני ברחבי הארץ כאשר כ- 80,000 כוורות מאביקות גידולים חקלאיים של פירות וירקות.
לפני מספר חודשים השלימו דבוראי ישראל שינוע של מעל 70 אלף כוורות בכל רחבי הארץ להאבקת פריחת מטעי הפרי, הנשירים: דובדבן, תפוח, שזיף, משמש, אגס, נקטרינה, אבוקדו ועוד, ובמקשות: אבטיח, מלון, קיווי, חמניות ועוד, הודות לכך הציבור נהנה משפי פירות וירקות” מוסיף רייך.
מנתוני מועצת הדבש עולה כי, צריכת הדבש בקרב הציבור הישראלי מסתכמת בכ-6,200 טון בשנה. ישראלי צורך בממוצע, בחודש תשרי כ- 250 גרם דבש, מתוך צריכה שנתית של כ- 650 גרם לנפש.
במועצת הדבש מעודדים קנייה ישירה במכוורות הדבוראים שחלקם מציעים משלוחים לאורך חגי תשרי ומדגישים כי, כלל ענפי החקלאות נלחמים על עתידם ועל עתיד בטחון המזון ולכן חשוב לרכוש תוצרת חקלאית טרייה ובריאה ודבש איכותי ישירות מהמכוורות בישראל בכדי לתמוך בדבוראים המבטיחים באמצעות האבקה את ביטחון המזון בארץ הן בימי משבר והן בשגרה.