עופרי גרוס מבית הלל משרתת כתצפיתנית בגבול לבנון, אבל חייה היו יכולים להיראות אחרת. היא נולדה בויאטנם הרחוקה ואומצה על ידי זוג ישראלים שלא הצליח להביא ילדים משלו. כיום היא מתצפתת על הבית ושומרת על ביטחונם של בני משפחתה וחבריה.
שירי פריאנט
עופרי בת ה-18 התגייסה בספטמבר האחרון לתפקיד בקרית איסוף יבשתית, הדומה לתפקיד תצפיתנית. לא מדובר במשהו חריג עבור רובנו, אבל חייה היו יכולים להיות שונים לגמרי. עופרי נולדה בויאטנם לאם קשת יום, שלא הייתה מסוגלת לגדל אותה ומסרה אותה לאימוץ. כשהייתה בת שלושה חודשים, אומצה עופרי על ידי זוג ישראלים מבית הלל, שלא הצליח להביא ילדים משלו. הזוג טס עד לויאטנם בשביל להגשים את החלום. הם עשו זאת יותר מפעם אחת. לעופרי יש אח מאומץ נוסף, גם הוא יליד ויאטנם, שגדול ממנה בשנתיים. במרוצת השנים ההורים התגרשו ומצאו בני זוג חדשים, וכעת יש לעופרי גם הרבה אחים חורגים כתוצאה מכך.
עופרי גדלה כישראלית לכל דבר. היא למדה בבית הספר “לב העמק” והמשיכה לתיכון “עינות ירדן”. עופרי מספרת כי תמיד ידעה שהיא מאומצת, “אי אפשר ממש להסתיר את המראה החיצוני שלי. העיניים שלי מלוכסנות ובכל פעם שיצאתי עם אבא, שאלו אותנו אם אמא שלי יפנית. כשהייתי עם אמא, שאלו אם אבא יפני. כשהיינו כולם ביחד, כבר אי אפשר היה להתחמק”, היא צוחקת.
חשבת פעם מה היה קורה לו היית נשארת בויאטנם?
“זו מחשבה שעוברת לי בראש, אילו חיים היו יכולים להיות לי אם הייתי גדלה בויאטנם עם המשפחה שאליה נולדתי, אבל אני מאוד מאושרת עם המשפחה שלי כאן, אז לרוב אני לא מתעסקת בשאלה הזו. אני מודה על החיים שניתנו לי. כן מעניין אותי לבקר במקום בו נולדתי, זה מאוד מסקרן, אבל אני לא אלך לחפש את ההורים הביולוגיים שלי”.
אחיה הגדול של עופרי, גם הוא מאומץ מויאטנם, משרת כיום ביחידה קרבית. בעקבותיו, עופרי החליטה לפני הגיוס שהיא מעוניינת לשרת בתפקיד משמעותי. “אני חושבת שבצפון אין לנו חשיפה לסוגי התפקידים הצבאיים. לא ממש ידעתי מה אני רוצה לעשות בצבא, אבל רציתי שזה יהיה תפקיד חשוב ומעניין”, היא אומרת.
בספטמבר 2016 התגייסה עופרי ועברה טירונות בסיירים. “ההכשרה לתפקיד הייתה קשה מאוד בגלל אופי התפקיד”, היא מספרת, “אני יושבת מול מסך מחשב במשך 4 שעות, מבלי להזיז את המבט, אחרת הפקרתי את הגזרה שלי, לכן יש צורך בהמון משמעת עצמית”.
עופרי אומנם רק בתחילת דרכה בצבא, אבל היא מיועדת לצאת לקורס קמ”א – קורס של מפקדות איסוף. “זה תלוי בהרבה משתנים, אבל לשם אני חותרת להגיע. בבסיס שלי יש רק קצינות והן מהוות מודל לחיקוי עבורנו. הן נשים חזקות מאוד שמחזיקות את החמ”ל ואת הגזרה. זה מעורר השראה ובזכות זאת, הרבה מאיתנו רוצות לצאת לקצונה”.
עופרי משרתת כיום כתצפיתנית בגבול לבנון בחמ”ל רכס רמים. היא צופה ישירות על הישוב שלה ושומרת על ביטחונם של חבריה ובני משפחתה באופן ישיר. “מדובר בתפקיד אינטנסיבי וסזיפי, אבל החשיבות שלו גדולה. הידיעה שאני צופה על הבית שלי, האזור בו אני גרה, מוסיפה אליו אפילו משמעות נוספת”.