החוג לרפואת חרום האקדמית צפת צ. מיכאל אבני משכית

האקדמית צפת: מגמת עלייה מובהקת בביקוש לתואר אקדמי בחוג לרפואת חירום בעקבות מלחמת ‘חרבות ברזל’

החוג לרפואה דחופה באקדמית צפת, המתמחה בהכשרת פאראמדיקים אקדמאים, רושם עלייה משמעותית במספר הסטודנטים הלומדים בתוכנית התלת-שנתית להכשרת אנשי רפואת חירום. בשנת הלימודים הנוכחית נרשם זינוק חד במספר הסטודנטים בשנה א’, עם 72 סטודנטים, לעומת כ-20-25 בשנות ייסוד החוג וכ-30-35 בשנתיים הקודמות. מדובר בעלייה משמעותית של למעלה מ100%.

מחסלים תצוגה חשמל השמש
מחסלים תצוגה חשמל השמש

התוכנית האקדמית, הנמצאת בשנתה התשיעית, מציעה הכשרה מקיפה המשלבת לימודים עיוניים והתנסות מעשית מקיפה. התוכנית כוללת הכשרת חובש מד”א בשנה הראשונה, התנסות קלינית במחלקות לרפואה דחופה בשנה השנייה והתמחות מתקדמת בשנה השלישית הכוללת התנסות בניידות טיפול נמרץ.

לאור הגידול המשמעותי במספר הסטודנטים, החוג הרחיב את שיתופי הפעולה עם מרכזים רפואיים. כיום מתקיימות התנסויות קליניות בששה בתי חולים בצפון – נהריה, זיו בצפת, פוריה, העמק בעפולה, הלל יפה בחדרה ורמב”ם.

בשנתיים האחרונות זוכה החוג, להנות משירותיו של מרכז הסימולציה הרפואית החדיש והמצויד שהורם באקדמית צפת – מרכז ע”ש הלמסלי, הממוקם בלב הקמפוס החדש, בקומפלקס המבנים החדש בו מתקיימים מסלולי מקצועות הבריאות במכללה. מרכז מתקדם זה, מאפשר תרגול מעשי על בובות דמה ואף על שחקנים, מה שחוסך את הצורך לתרגל באירועי אמת ומביא את המתלמד לשטח ברמת מוכנות גבוהה, במתקן חדרי סימולציה מתקדמים שמתעדים את התרגול וכן חדרי תחקור להפקת מסקנות ולמידה מתוך התרגולים.

ראוי לציין, כי לאורך חודשי המלחמה הארוכים קיים המרכז ללא תמורה השתלמויות רבות לצוותי הרפואה של צה”ל, כיתות הכוננות וגופי ההצלה השונים. מה שהפך אותו לרכיב מרכזי בנוף המוכנות הצה”לית והאזרחית לאירועי חירום רחבי היקף בתחום הטיפול בפצועים.

“הגידול במספר הסטודנטים משקף את ההכרה הגוברת בחשיבות המקצוע ואת הצורך באנשי מקצוע מיומנים בתחום רפואת החירום, במיוחד בתקופה זו. יתר על כן, העלייה במספר הפונים משקפת עניין גובר בתחום הרפואה הדחופה במגזרים שונים, מתוך רצון להצטרף לאתוס המכונן של החברה הישראלית” ציין פרופ’ יזהר בן שלמה ראש החוג. “אנו נערכים להמשך מגמת העלייה בביקוש גם בשנת הלימודים הבאה”.

צילומים: מיכאל אבני משכית .

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב google
Google+
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn