בכנס מקוון שהתקיים לפני מספר ימים לזכרו של ד”ר ישראל (שרוליק) לוין מוותיקי קיבוץ כפר גלעדי, ממייסדי מכללת תל חי, ומחלוצי המחקר החקלאי בגליל הוצגו מחקרים וניסויים חדשים שנערכו במהלך השנה האחרונה על ידי חוקרי מו”פ צפון במכון המחקר מיגל, האוניברסיטה העברית ומינהל המחקר החקלאי (מכון וולקני).
את הכנס הנחתה ד”ר מרי דפני-ילין, חוקרת במו”פ צפון במכון המחקר מיגל, שגם הציגה את תוצאות מחקריה בהתמודדות עם פטריית הקרקע מסוג קשיוןרולפסי. בין המחקרים החדשניים שהוצגו בכנס: גידולי קינואה למספוא עבור בקר ופיתוחה כגידול פלחה רב תכליתי מאת ד”ר ליאור רובינוביץ’ ממו”פ צפון במכון המחקר מיגל, בקרת השקיה בעגבניות לתעשייה בעזרת חישה מרחוק ומקרוב בגליל העליון מאת ד”ר עופר רוזנשטיין ממכון וולקני, מבחן זנים בקינואה בחוות מטעים מאת איציק אברבנל משה”מ משרד החקלאות, שיפור השקיה בקוונוע בעזרת מעקב תנועה עם GPS מאת ד”ר משה מירון ממכון המחקר מיגל, מודל לחיזוי כנימות עש הטבק מאת עיינה נטע מהפקולטה לחקלאות באוניברסיטה העברית, שחולקת את מחקרה עם ד”ר ליאורה שאלתיאל הרפז, ממו”פ צפון במכון המחקר מיגל.
ד”ר ישראל (שרוליק) לוין ז”ל, דמות מוכרת ומעוררת השראה בנוף החקלאים והחוקרים בגליל שלצד עבודתו המחקרית בחקלאות הכשיר דורות רבים של סטודנטים לחקלאות, שהחלו ללמוד במכללה האקדמית תל חי והמשיכו לפקולטה לחקלאות ברחובות ולאוניברסיטאות רבות ברחבי הארץ והעולם המדעי-חקלאי, חלקם מרצים וחוקרים בגליל וברחבי הארץ.
עמוס לוין, מרכז תחום החקלאות בחברה לפיתוח הגליל ובנו של ישראל לוין ז”ל, ברך את משתתפי הכנס ואמר: “אבא אהב את המחקר החקלאי ועוד יותר מכך, את החקלאים ואנחנו מודים לכל הממשיכים לשאת את הלפיד, לעסוק בתחום ולפתחו. הכנס היה מרתק והעשייה המחקרית בתחום החקלאות, הנעשית על ידי החוקרים והמדריכים מאוד מרשימה”.