חלקת מודל כרם שמיר.
צילום: עמוס לוין 

במסגרת כנסי החורף שמקיים מידי שנה מו”פ צפון, במכון המחקר מיגל, של החברה לפיתוח הגליל יערך כנס מקצועי, ביום רביעי, 16.2.2022 במרכזו חשיפת מחקרים ודיונים בנושא עתיד ענף היין בישראל. בהשתתפות ד”ר תרצה זהבי ממשרד החקלאות, צחי דותן מנכ”ל מועצת גפן היין, מיכל אקרמן מנכ”לית יקב תבור, ד”ר דרור דותן מיקבי כרמל, איציק רופא מקנט, חוקרים ממו”פ צפון-מיגל ומכון שמיר ועוד. הכנס יערך במכללת אוהלו בקצרין. הכניסה ללא תשלום, בהרשמה מראש.

הכנס בהנחיית ד”ר תרצה זהבי משה”מ משרד החקלאות שתסקור את הפעילות המחקרית בתחום כרם היין, צחי דותן מנכ”ל גפן היין ידבר על שוק היין בשנת שמיטה ולאחריה, מיכל אקרמן מנכ”לית יקב תבור וד”ר דרור דותן מנהל המחלקה החקלאית ביקבי כרמל תייחסו למיקוד שיווקי והמשמעויות למגדל, איציק רופא מחברת קנט, יציג תכנית ביטוח עדכנית לגפן יין וסקירת נזקים, ד”ר ורד נאור ממכון שמיר, תציג את מחקריה על חיידק הדיאלה כביו-סטימולנט.

במושב השני, ד”ר תרצה זהבי משה”מ משרד החקלאות תציג את מחקריה על ווירוס קיפול העלים בקברנה סוביניון, יהודית מוי ממו”פ צפון-מיגל ומיקב גולן תתאר את מחקרה בתחום חילון מוקדם ומנגנוני הגנה בגפן, ד”ר מרי דפני- ילין ממו”פ צפון מיגל, תרצה על המחקר לבחינת זני יין עמידים למחלות נוף, ד”ר ליאור גור ממכון שמיר, ידבר על הדברת קימחון הגפן באמצעות חומרי הזנה, גיא זפקו ממכון המחקר מיגל יתאר את אמצעי המחשוב והצילום לזיהוי מחלות עלים וד”ר רקפת שרון ממו”פ צפון-מיגל תציג תמונת מצב ממחקריה בקסיסלה בכרם.

חיה רק-יהלום, מנהלת מו”פ צפון במכון המחקר מיגל : “קיימת חשיבות לקיום העברת מידע לחקלאים ובעלי היקבים על מכלול האתגרים בגידול כרמי יין. ענף היין בארץ ממשיך להתפתח ובשנים האחרונות אנו עדים לנטיעות מאסיביות של כרמי יין באזור הגליל והגולן, הנחשבים לאזורים טובים מבחינת מנות הקור הנדרשות לגפנים המניבים ענבי איכות לייצור יין. עוד מתפתח ענף גידול כרמים ליין כמותי עם זנים העמידים למחלות ולטמפרטורהבאזורים הנמוכים יותר. במקביל לנטיעות החלו בהכנסת חדשנות ושיטות מכניות מתקדמות לענף. במו”פ צפון-מיגל, עוסקים גם בפיתוח ואיתור שיטות חדשות להדברה ביולוגית נגד מחלות בגפנים, הבנת השפעת שיטת עיצוב הכרם על איכות הפרי של זני הענבים מבחינת עוצמת הצימוח וצפיפות הנוף, השפעה של כנות גפן שונות על גובה היבול ואיכותו בזנים השונים ועוד”.

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב google
Google+
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn