נרות חנוכה
אני מאוד אוהבת שהאורחים נכנסים ובבית אווירת חג. אור הנרות המקשטים את השולחן מוסיפים לאווירה. בכל עיצוב אני משתמשת בנרות כי תמיד הם מוסיפים ניצוץ ואווירה רומנטית ואינטימית.
בעיצוב שולחןה חג בחרתי בצבעים : צהוב זהב שחור ולבן. הצהוב מזכיר לי חמימות ואור – כמו להבות הנרות. הלבן והשחור – ניגודיות וסמליות החג, אור וחושך. הזהב – הרבה סטייל ויוקרה. הוספתי אביזרים בזהב, פלייסמנט, צלחות וסכו”ם. אך הכל אפשרי. מה שחשוב שתתחברי תאהבי ולבסוף תבחרי. הפעם בוחרת לשתף אתכם בטיפים מדליקים לשימוש בנרות .
טיפ 1 : להקפיא
טיפ להארכת זמן בערה של נרות דקיקים הוא אחסון במקפיא. הנרות דולקים הרבה זמן ונוטפים פחות. רק זהירות, נרות קפואים שבירים יותר.
טיפ 2 : הדלקה ראשונה לשלוש שעות
אם קיבלת נר גדול בכלי זכוכית , או נר רחב יש להבעיר אותו בפעם הראשונה לפחות ל-3 שעות. כך השעווה תמס בצורה שווה מהצדדים ועד האמצע , מה שימנע היווצרות תעלות או חורים בנר.
טיפ 3 : מרכזו את הפתיל
לאחר כיבוי הנר, בעוד השעווה חמה, מרכזו את הפתיל בעזרת גפרור כך שבפעם הבאה הנר יבער באופן שווה.
טיפ 4 : קצצו את הפתיל
אם הנר בוער יותר משלוש שעות, מומלץ לכבות אותו ולגזום את הפתיל לפני הדלקתו מחדש, אחרת הנר יתחיל לשרוף את הכותנה של הפתיל – וזה מה שיוצר את העשן השחור ועלול גם להשחיר את פמוטי הנרות.
טיפ 5 : הפצת ריח נפלא בבית
אם יש לכם בבית נרות לא מבושמים אפשר להפוך אותם ברגע למפיצי ריח מדהים. הסוד: טפטפו סביב הפתילה כמה טיפות של שמן אתרי שניתן להשיג בכל חנות טבע. כאשר הנר ידלוק החום יאדה בעדינות את השמן ויבשם את החלל בניחוח נעים במיוחד.
טיפ 6 : שימוש חוזר
הנר סיים לבעור ונותרתם עם המיכל הריק שלו? אפשר לעשות בו שימוש חוזר – אחרי שתנקו אותו. אחת הדרכים הכי הכי: יש להכניס את הכלי הריק למקפיא למשך הלילה, מה ש”מכווץ “את השעווה וכך ניתן יהיה להסיר אותה בקלות בצורה ידנית. לאחר מכן, אפשר להיפטר מכל שעווה עודפת נוספת עם אלכוהול ומים חמים.
אוהבת, תמר