הצפון והגליל העליון בפרט בנויים על חוזקות שהעיקרית בהן היא ההון האנושי האיכותי שמורכב מילידי המקום שנשארו באזור בו נולדו ובאנשים אשר מגיעים לגליל העליון בעקבות תפקיד ונחשבים למוחות מבריקים. אורי בן הרצל סמנכ”ל פיתוח עסקי במכון המחקר מיגל עבר לגליל עם משפחתו בעקבות התפקיד במיגל. הרווח הוא כפול, למכון המחקר וגם לקהילה שהם הופכים לחלק בלתי נפרד ממנה.

צילומים: מכון המחקר מיגל

מכון המחקר מיגל בקריית שמונה עוסק בתחומי מחקר במגוון רחב במדעי החיים: חקלאות, מזון, תזונה, בריאות, ביומדיקל, וסביבה. בנוסף למחלקות שעוסקות במחקר מדעי / יישומי במדעי הצמח, קרקע מים וסביבה, מדעי האור, תזונה וחומרי טבע, והמחלקה לביוטכנולוגיה.

אל תפקיד סמנכ”ל פיתוח עסקי במכון המחקר מיגל הגיע אורי (42) בשנת 2019 לאחר מגוון תפקידים בטיפוח ירקות וגידולי שדה ותפקידים של ניהול והקמת מרכזי מחקר ופיתוח בחברת “קיימא” בסנט לואיס בארצות הברית, עניין אותו לעבור לצד העסקי. לקחת טכנולוגיה, רעיון, וחדשנות ולהביא אותם להקמת חברה שתורמת ליצירת פתרונות במגוון תחומי מדעי החיים. 

“הדרך לעזור לחוקרים ליישם את הרעיונות היא ארוכה אומר אורי”, ומסביר, כי במיגל הרעיונות הופכים למציאות משנה חיים לחקלאים באזור ובעולם בכלל. את מכון המחקר מיגל מובילים מנכ”ל מיגל דוד זיגדון שניחן באוריינטציה עסקית של הבנה כיצד לקחת טכנולוגיה ולהעביר אותה ממחקר לתחום העסקי, ופרופ’ דן לבנון מהמייסדים והמנהל המדעי במיגל, שמוביל למצוינות מדעית ואקדמית ופועל להעלות את הרמה המחקרית. יחד עם אורי הם מחויבים לחזון שהחל לפני כ – 40 שנה לייצר מנוע צמיחה אזורי, לייצר מקומות תעסוקה, לפתח רעיונות, להביא פתרונות לחקלאים ולתעשייה, ועם הזמן להקים חברות ולתמוך בסטרטאפים שיכולים להתקדם ולהיות גופים עצמאים שמקדמים תחומים שונים במדע ובחקלאות. למכון המחקר שתי יחידות תומכות שהמטרה שלהן היא לתת שירות לגורמים האזוריים. האחת היא מו”פ ( מחקר ופיתוח ) צפון שמעסיקה קבוצה של חוקרים מהטובים ביותר בתחומם שעוסקים בגידולים החקלאיים באזור ואחראים להביא זנים חדשים, לשפר, ולהעלות את איכות היבול של הגידולים באזור. ומהצד השני יש את היחידה לחדשנות שפועלת כמכון מחקר שעוסק בכל הטיפולים הנדרשים לאחר שהפרי נקטף ובכך תורמים להארכת חיי המדף של הפירות.

ואומר, כי במיגל מקימים חברות באמצעות שיתופי פעולה עם חברות בתעשייה. “בשנת 2019 נעשו 150 שיתופי פעולה עם חברות בתעשייה. מיגל מקימה בין 2-3 חברות בשנה, כאשר הם מובילים בהבנה של רעיון שיכול להפוך לחברה. מיגל יודעת להשקיע ברעיון ולהוציא אותו החוצה. ואף מובילים בנושא טכנולוגיות מים וסביבה. איך משתמשים במשאבי הטבע בצורה האופטימלית, מצמצמים פסולות, ממחזרים זרחן משפכים לשימוש בדשן ועוד דוגמאות. עולם ומלאו מבחינת המחקר עם צורך אמיתי בעולם”.

אורי החל את דרכו במחקר מדעי ובחקלאות לאחר שלמד לתואר ראשון במדעי הצמח, ותואר שני במדעי הצמח וגנטיקה בפקולטה לחקלאות של האוניברסיטה העברית ברחובות. המאסטר בתואר השני עסק במאפיינים גנטיים שמשפיעים על צורת העלה של העגבנייה. לפני כשבועיים התפרסם מאמר נוסף על חלק מתוצאות המאסטר של אורי בנושא.

לתפקיד כסמנכ”ל פיתוח עסקי במכון המחקר מיגל קדמו תפקידים בחוות הפיתוח של  חברת “סולי” חברת זרעים בקריית מלאכי וחווה ברבדים במשך חמש שנים. לאחר מכן עבר לחברת “טופ סידס” כמטפח מלפפונים. לאחר כמה חודשים עבר לנהל את תחום הדלועים “בטופ סידס” שכלל בעיקר מלון וקישואים. בעקבות חיבור עם חברת “קיימא” נשלח לסנט לואיס בארצות הברית כדי להקים ולנהל את המרכזים למחקר ופיתוח ופיתוח עסקי בסנט לואיס שעוסקים בגידולי תירס, במרכז הגדול בעולם לגידולי תירס. אורי עסק גם בפיתוח עסקי במדינות אירופה, סין, ואזורים נוספים בארצות הברית. אורי מספר כי היה נוסע לשבוע עבודה שהוא בין חלקות התירס הגדולות ביותר בעולם, חוויה מאוד משמעותית ומעצימה. בנוסף, לפני סיום הפרויקט בארצות הברית עסק בניהול אסטרטגי בין חברת ‘אדמה’ לחברת ‘ג’ון דיר’ בהקשר של חקלאות מדייקת שהוא שילוב של התקדמות הטכנולוגיה עם הצורך בשדה. ומסביר את שילוב והצורך הטכנולוגיה בחקלאות מדייקת. “חקלאי שמרסס נגד עשבים, מרסס את אותה הכמות בכל השדה, גם במקום עם יותר עשבים ופחות. היום הטכנולוגיה שהתפתחה יודעת לזהות את כמות העשבים בשדה ובעזרת קבלת החלטה ממחושבת יודעת לתת הוראות לטרקטור לרסס את הכמות הנדרשת ולא מעבר. ובכך מפחיתים את השימוש בחומרי הדברה, וחומרי דשן, שמפחית את הנזק לסביבה, עלות ההשקעה של החקלאי בשדה יורדת והוא מקבל יותר יבול מהשדה”.

איזה ערך מוסף אתה מביא איתך לתפקיד במיגל?

“כשאנחנו צעירים אנחנו בטוחים שאנחנו יודעים הכול ועם הזמן וצבירת הניסיון מבינים שהעולם הרבה יותר מורכב. וגם כאן יזמים וחקלאים באים עם רעיון והם בטוחים שהוא יציל את העולם. וכשמתחילים להתקדם מבינים שהעולם מורכב, והפתרון שמציעים לא תמיד הכי טוב לחקלאי ויש עוד דרך בשביל להגיע לצורך של החקלאי בשטח. במהלך הדרך יצרתי קשרים לאנשים שקשורים במדעי הצמח ברמה האקדמית ורמת מחקר, קשרים עם חקלאים, וחברות שמספקות פתרונות כמו: זרעים, כימיקלים, דשנים”.

עברת לגליל בעקבות התפקיד.

אורי נשוי לגל ולהם ארבעה ילדים וכיום הם מתגוררים בראש פינה. הוא הגיע עם משפחתו לאחר התפקיד בחברת קיימא בארצות הברית אל הגליל לתפקיד סמנכ”ל פיתוח עסקי במיגל וקבעו את ביתם בראש פינה. לפני כן גרו במושב עולש בעמק חפר, אך חיפשו איכות חיים במקום שמאפשר לגור בקרבת העבודה.

אורי אומר כי הוא ומשפחתו אוהבים את החיים בגליל. “גם לי וגם לגל יש קשר עמוק לגליל ומרגישים בבית. איכות החיים שיש כאן היא נדירה למצוא, ובזמן קצר אפשר להגיע לטבע, לנחלים, להרים, לשמורות טבע, זה יתרון משמעותי. אנחנו מקפידים לנצל את השהות ומטיילים הרבה באזור”.

על התפקיד כסמנכ”ל פיתוח עסקי במכון המחקר מיגל סיכם אורי: “אנחנו משקיעים הרבה מאוד זמן ומשאבים בשביל להמשיך לממש את החזון של המקימים של מכון המחקר מיגל. והמשמעויות לקדם את האזור ולייצר מנוע צמיחה, למשוך אנשים איכותיים שיבואו לקדם יזמות, סטרטאפים, וחברות תומכות. ואנחנו באמת רואים את זה קורה ולכן משקיעים בזה הרבה מאוד”. 

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב google
Google+
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn