תחנת מידע והסברה
צילום רחל אשכול רשות הטבע והגנים

רשות הטבע והגנים תפעיל ביולי-אוגוסט תחנות מידע במגוון מסלולי טיול בשמורות ובגנים הלאומיים למען המטיילים

המטיילים מוזמנים לפנות למדריכים בתחנות, לקבל המלצות ומידע על מסלולי הטיול באזור ותזכורת של כללי הטיול הבטוח. כמו כן יקבלו המטיילים שקית לאיסוף האשפה במהלך המסלול. תחנות המידע תספקנה גם מענה למטיילים הרבים הצפויים מהחברה החרדית בתקופת ‘בין הזמנים’. בתוך כך הרשות שבה ומזכירה את כללי הטיול הבטוח (מפורטים להלן)

תחנות המידע וההסברה של רשות הטבע והגנים יפעלו במספר רב של מועדים בין התאריכים 19.7– 28.8 במגוון מסלולי טיול בשמורות ובגנים הלאומיים, בדגש על אלו שלא בתשלום, מצפון ועד דרום על פי הרשימה המפורטת באתר האינטרנט של רשות הטבע והגנים. מטרתן לתת למטיילים המלצות ומידע על מסלולי הטיול, ערכי טבע, נוף ומורשת באזור יחד עם כללי הטיול הבטוח. בנוסף, בכניסה למסלולי הטיול השונים יוצבו כרזות הדרכה לשינון כללי הזהירות החיוניים לטיול בטוח בהם יש לנקוט.
לדברי מזי מגנאג’י מוסקוביץ, מנהלת אגף ההסברה ברשות הטבע והגנים: “חודשי הקיץ, ובמהלכם גם תקופת ‘בין הזמנים’ מזמנים אל מסלולי הטיול בשמורות הטבע והגנים הלאומיים מאות אלפי מטיילים. אלו רוצים לחוות טיול מהנה וערכי בחיק הטבע והמורשת ולחזור הביתה בשלום. למענם אנו מציבים גם השנה למעלה מ-20 תחנות מידע והסברה בכניסה למסלולי הטיול המבוקשים ביותר בגנים הלאומים ושמורות הטבע שלא בתשלום אליהם צפויים להגיע מטיילים רבים ממגזרים שונים. השנה, בצל הקורונה והגבלות היציאה לחו”ל, אנחנו צופים במסלולי הטיול עוד יותר מטיילים משנים עברו. המטיילים מוזמנים לעצור בתחנות המידע וההסברה, לפגוש את מדריכי רשות הטבע והגנים ולקבל מהם המלצות על מסלולי טיול באזור. המדריכים אף יזכירו למטיילים גם את כללי הטיול הבטוח כדי שישובו בשלום מהמסלול ויציידו אותם בשקיות אשפה. אנחנו שבים ומזכירים למטיילים לקחת את האשפה איתם עד נקודת איסוף האשפה המסודרת מחוץ למסלול ולא להשאיר שקיות אשפה בטבע – בכך נתרום כולנו לשמירת שלומן של חיות הבר ונדאג שגם לבאים אחרינו יישאר מסלול טיול נקי ומזמין”.
מגנאג’י מוסקוביץ מוסיפה כי, “פסולת האדם, מעבר לכך שהיא פוגעת בנוף – קטלנית לחיות הבר שאוכלות את שאריות האשפה ורגישות למרכיבי מזון שונים , גם מזון שנראה לנו “תמים”. מתווספת לכך סכנה של אכילת אריזות מזון, שקיות, מגבונים ושאר חומרים שאינם מתעכלים. האשפה שלנו גורמת לכך שתהליך העיכול של חיות הבר נפגע, הן מורעבות ואף עלולות למות בייסורים. בנוסף, המזון הזמין גורם לחיות הבר לפתח תלות באדם ולאבד את היכולת הטבעית שלהם למצוא מזונן בעצמן.
במסגרת פעילויות ההסברה של רשות הטבע והגנים בקרב מגוון קהלים, ריכזה השנה הרשות מאמץ נרחב וייחודי , בין היתר בשיתוף ארגון זק”א ומאות ראשי ישיבות, למען העלאת המודעות לכללי הטיול הנכון והבטוח בקרב החברה החרדית במהלך תקופת בין הזמנים. תקופה בה ציבור זה מרבה לטייל בשמורות ובגנים הלאומיים. בתקופה זו נרשם מספר גדול יחסית של פציעות וחילוצים של מטיילים שניתן למנוע ככל שמיישמים את כללי הטיול הבטוח. מהלך זה נועד למנוע עד כמה שניתן פציעות ופגיעות בנפש.
בתוך כך רשות הטבע והגנים שבה ומזכירה למטיילים את כללי הטיול הבטוח:
תכננו מראש:
למדו מראש את אופי המסלול וודאו שהוא מתאים לגיל המטיילים ולכושרם הגופני. ותרו על הטיול בימי שרב ובימים שבהם קיימת סכנת שטפונות
הצטיידו בהתאם:
עם מפה עדכנית של המסלול, כמות מספקת של מים ומזון, לבוש מתאים, נעלי הליכה, קרם הגנה, כיסוי ראש וטלפון נייד עם סוללה מלאה
טיילו רק בשעות האור:
תכננו את הטיול באופן שיסתיים בטרם החשכה. אם נקלעתם לחשכה עצרו במקומכם, הישארו בציר המסלול והזעיקו סיוע בטלפון.
הישארו על השביל המסומן:
לכו אך ורק על שביל מסומן כפי שמופיע במפות עדכניות ולפי הוראות הסימון והשילוט במסלול
עדכנו על הטיול במסלול:
השאירו פתק על חלון רכבכם ובו פרטים על המסלול, פרטי התקשרות עמכם, מספר המטיילים ולוח זמנים משוער של המסלול.
שומרים על עצמכם וגם על הטבע:
קחו את הפסולת עמכם, לרבות המגבונים ונייר הטואלט לבל תגרמו נזק לחיות הבר. הימנעו מלשרוף את נייר הטואלט מחשש לשריפות. שימרו מרחק מחיות הבר ואל תאכילו אותן.

לפרטים נוספים ומידע על מיקומי ומועדי תחנות המידע ניתן להיכנס לאתר רשות הטבע והגנים:
https://www.parks.org.il/new/statinfor2021-2/

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב google
Google+
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn