עשרות חקלאים, בעלי עסקים פרטיים, מהנדסים ותושבי הגליל השתתפו השבוע ב”פורום תכנון ומקרקעין”, שהתקיים בבניין מועצה אזורית הגליל העליון.
צילום: תקשורת, יעל שביט.
הפורום נערך ביוזמת עמוס לוין, מרכז תחום החקלאות בחברה לפיתוח הגליל, ואוהד לבנת מהנדס מועצה אזורית הגליל העליון, במטרה להציג בפני הנוכחים את העקרונות אשר יאפשרו את הגדלת מספר התושבים בגליל, בהרחבת אפשרויות התעסוקה, והקמת בתים בגליל העליון, תוך שמירה על המרחב הכפרי הייחודי. במהלך הפורום, הציג יו”ר הועדה המחוזית לתכנון ובנייה במחוז הצפון, אורי אילן, את העקרונות המרכזיים לתכנון הצמיחה והתחדשות הישוב כפרי, החל מהשלב הרעיוני ועד להתהוותה וגיבושה של התכנית.
ישי רובין, סגן מנהל מחוז הגליל לענייני הכפר של משרד הבינוי והשיכון, התייחס לנושא הסבסוד, העדיפות הלאומית, המבנים ציבוריים והסיוע בהרחבת התשתיות.
עמוס לוין אמר, “להתיישבות הכפרית בגליל העליון תפקיד לאומי חיוני בהיותה אמונה על חלק ניכר מהייצור החקלאי המהווה צורך בסיסי וקיומי של מדינת ישראל באספקת מזון טרי לתושביה. בנוסף המורשת של ההתיישבות הכפרית, הגיוון בסוגי ההתיישבות, הרקע האידאולוגי, הנוכחות על הגבולות, השיתופיות, הערבות ההדדית, ומורשת הבנויה, הינם חלק חשו באתוס הלאומי. בהתאם לכך קיימת חשיבות רבה בתמיכה בשימור המורשת הכפרית על מגוון צורות ההתיישבות בפיתוחם של היישובים הכפריים ובקידום הקהילות הכפריות להתחדשות ושגשוג“.