פירות העונה על מקל ברוטב שוקולד- קרמל באדיבות המותג הוסטס, צילום אינטרסן

מתכון מתוק ליום השוקולד-קרמל הבינלאומי

ליום השוקולד-קרמל הבינלאומי:

מתכון פירות על מקל בציפוי שוקולד- קרמל באדיבות חברת “הוסטס”

יום השוקולד-קרמל הבינלאומי שחל מידי שנה ב-19.3, עושה כבוד לאחד הממתקים האהובים על אנשים רבים בכל הגילאים בארץ ובעולם, כאשר השילוב של שניהם יחדיו מוכר כאחד הזיווגים הטעימים ביותר בהיסטוריה של אי פעם!  

לקראת יום זה מעניקה חברת ‘הוסטס’ מתכון קל, מהנה, טעים ואפילו בריא המשלב את השוקולד והקרמל יחדיו עם פירות העונה:

מצרכים לרוטב השוקולד- קרמל:

100 גרם סוכר (כוס סוכר)

50 גרם שוקולד מכל סוג

120 מ”ל שמנת להקצפה (עשירה בשומן 38% )

(ניתן להמיר את השמנת לחצי כמות מים)

50 גרם חמאה חתוכה לקוביות (רכה מעט)

מעט תמצית וניל.

אופן ההכנה: מניחים את הסוכר בסיר שטוח (שכבה אחידה), על להבה בינונית-גבוהה.

מערבבים בעדינות את הסיר עם כף עץ, או לחלופין מנענעים אותו לצדדים  עד שהסוכר עד שצבעו הופך לחום דבש.

במקביל, מחממים את השמנת עד להרתחה מלאה.

ומוסיפים לאט לאט את החמאה את לסוכר המקורמל ומערבבים יחד לתערובת אחידה. לאחר מכן, מוסיפים את השמנת הרותחת. לא להיבהל! השמנת תבעבע מאוד. להמשיך לערבב למשך 10 דקות ותוך כדי להוסיף תמצית וניל עד להסמכה מלאה.

מורידים מהאש ומוסיפים את השוקולד ומערבבים.

מצננים את הרוטב ושומרים לכל שימוש. אם התערובת מתקשה – אפשר לחמם במיקרוגל לכמה דקות.

נועצים כל פרי על שיפוד עץ: תפוחי עץ, תותי שדה, תמרים ומצפים ברוטב . מפזרים איזה תוספת שרוצים: שבבי קוקוס, גרידת תפוז, שברי שקדים, סוכריות וכד… תובלים את הפרי ברוטב, מניחים על תבנית ונייר אפיה ומקררים עד להתייצבות.

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב google
Google+
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn