זריעת חיטת חורף בעמק החולה
צילום פייסל הייב ג”ג החברה לפיתוח הגליל

עשרות אלפי דונמים חיטה חורפית נזרעים בעמק החולה

חברת ג”ג (גליל גולן) של ‘החברה לפיתוח הגליל’ זורעת בימים אלה את גידולי החורף בהם כ – 35 אלף דונם של חיטה בעמק החולה. מאחר והגשם מאחר להגיע החיטה מונבטת בהשקיה.

צילום פייסל הייב ג”ג החברה לפיתוח הגליל

בעמק החולה נזרעת חיטה מזנים שונים המתאימים לתחמיץ, שחת וגרעינים, מהזנים: גדיש, גליל, רגב, נגב ועוד. בדרך כלל זורעים כ 13 ק”ג זרעים לדונם כאשר גידול החיטה תלוי במגוון גורמים: מועד הזריעה, השקיה, דישון, טיפולי עשבייה, תנאי מזג אוויר וגורמים נוספים המשפיעים על היבול ואיכות הגרעין.

צילום פייסל הייב ג”ג החברה לפיתוח הגליל

ב’חברה לפיתוח הגליל’ אומרים כי את החיטה מגדלים בתנאים המיטביים כשהיא עשירה בחלבון. החיטה לתחמיץ ושחת גדלה כ-6 חודשים בעוד החיטה לגרעינים גדלה כ-7 חודשים. בעמק החולה הקרקע פורייה והאדמה מתאימה לגידול גידולי חורף. היבול תלוי בתנאי השטח, האקלים ומועד הזריעה. כאשר כל יחידה של דונם מפיקה כ-600 ק”ג גרעינים.

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב google
Google+
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn