צילום: הייב פייסל

בימים אלה החל קטיף התירס המתוק במשקי הגליל העליון על ידי חברת “הדסים” וימשך עד סוף חודש אוגוסט. התירס מיועד לתעשייה, לשוק הטרי ולתחמיץ.

על פי נתוני חברת ג”ג של החברה לפיתוח הגליל, היקף שטחי גידול התירס בגליל העליון (עמק החולה) משתרעים על פני כ- 19,000 דונם של תירס למאכל ולתחמיץ, מתוכם כ- 10,000 דונם תירס מתוק המשמש לשוק הטרי. צפי היבול לעונה הנוכחית עומד על כ- 20,000 טון תירס משתי קבוצות זנים עיקריים:
תירס מתוק רגיל, ותירס “סופר סוויטי” מתוק במיוחד שהינו גם תירס קל “דל קלוריות” כיוון שהוא ללא תוספת סוכרים. התירס המתוק מיועד ברובו לשוק המקומי, לתעשיית השימורים והקפואים, חלק קטן לייצוא, וחלק נוסף נשלח לבתי אריזה לשוק הטרי בצורת קלחים ומשווק לחנויות במשך שנה שלמה.
בנוסף, השנה נזרעו בגליל כ-9,000 דונם תירס לתחמיץ עבור הזנת בקר לחלב, כ- 2,000 דונם יותר משנה שעברה ויבולו יעמוד בעונה זו על כ- 16,000 טון תירס לתחמיץ לרפתות.

בפיתוח הגליל אומרים כי, באדמות הכבול בשטח בו היה פעם אגם החולה ובכפוף לאמנת הכבול נדרש גידול ירוק כל השנה על מנת לקיים ממשק קרקע ומים באגן ההתהוות של הכנרת. זריעת התירס בשטחי עמק החולה החלה בתחילת חודש אפריל ונמשכה עד חודש יוני, והקטיף החל בימים אלה של תחילת יולי ועתיד להסתיים בסוף חודש אוגוסט, תחילת חודש ספטמבר. זריעת התירס המתוק מחולקת לשש עונות מזרע בתקופות ותאריכים קבועים מראש, כאשר לכל עונה התייחסות לפוטנציאל היבול עם הוצאות שונות ותמורות תירס המשתנה בהתאם. יבולי התירס הנקטפים בשטחי הגליל העליון נחשבים ליבולי שיא באיכות גבוהה.

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב google
Google+
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn