מפגש להקניית הרגלי בטיחות להורים התקיים בחצור הגלילית, ביוזמת בית החולים זיו, על מנת להעלות מודעות ולדבר על מניעה ולא על דרכי הטיפול בפגיעות השונות.

 

ד”ר קרופיק מ”זיו” אמרה במפגש: “מרבית הפגיעות בילדים מתרחשות בבית או בשעות הפנאי. לפיכך, מירב כובד האחריות לביטחון הילדים נמצא בידיהם של ההורים”.

 

שירי פריאנט

 

מפגש להקניית הרגלי בטיחות להורים התקיים לאחרונה במרכז לגיל הרך בחצור הגלילית. המפגש נערך ביוזמת המרכז הרפואי זיו בשיתוף עם המועצה המקומית חצור הגלילית, ארגון בטרם, משרד הבריאות, משרד הרווחה, קופת החולים כללית, עמל סיעודית ועמותת צעדים.

 

מנתוני ארגון בטרם עולה כי בשנת 2016 אירעו בארץ 118 מקרי מוות של ילדים מתאונות בית וחוץ. עוד נמצא כי למעלה מ-50% מהפניות למרכז לרפואה דחופה וכשני שליש ויותר מכלל האשפוזים בקרב ילדים הם בגין פגיעות שמתרחשות בבית או בחוץ בשעות הפנאי.

 

את הכינוס פתחה ד”ר דנה קרופיק, מנהלת המחלקה לרפואה דחופה לילדים בבית החולים זיו, שתיארה בהרצאתה את מגוון הסכנות האורבות לילדים בבית ובחוץ, ביניהן: כוויות, הרעלה, נפילה, התחשמלות, חנק, פציעה, טביעה ועוד. במפגש נכחו גם צופית בנימין ובתה נועה, שלפני חודשים ספורים באה במגע עם חומר הדברה מסוכן ומצבה היה אנוש. לאחר טיפול ממושך של רופאי המחלקה לטיפול נמרץ לילדים בבית החולים זיו, התאוששה נועה ויצאה מכלל סכנה.

 

ד”ר קרופיק הדגישה בהרצאתה כי “מטרת המפגש הנה להעלות מודעות ולדבר על מניעה ולא על דרכי הטיפול בפגיעות השונות. הבית אמנם נתפס בעיני רבים כמקום מבטחים,  אולם מרבית הפגיעות בילדים מתרחשות בבית או בשעות הפנאי. לפיכך, מירב כובד האחריות לביטחון הילדים נמצא בידיהם של ההורים. אנחנו חיים בעידן רב הסחות דעת ולכן כדאי מראש לשמור על הסביבה הקרובה מותאמת ובטוחה, כדי שהיסח הדעת לא ייגמר באסון”, אמרה ד”ר קרופיק.

 

בסיום ההרצאה נערך פאנל אנשי מקצוע בו השתתפו: ד”ר דנה קרופיק, ד”ר נילי גבאי סער- רופאת ילדים מקופת חולים בחצור הגלילית, חכמייה אגבריה- עובדת סוציאלית מהמרכז הרפואי זיו, גליה שפריר ציונוב- מנהלת מרחב צפון בארגון ‘בטרם’ לבטיחות ילדים, ודינה דהן- אחות ראשית ב’טיפת חלב’ בחצור הגלילית. במהלך ההרצאה והפאנל התקיימה פעילות יצירה ומשחק עבור הילדים, מה שאפשר להורים לשאול את אנשי המקצוע שאלות ולהעלות דילמות מחיי היומיום.

 

במפגש זה השתתפה הודיה קבסה, אם לשלושה מחצור הגלילית, שאמרה כי חשוב מאוד להציף את הנושאים הללו שוב ושוב על פני השטח. “רוב הדברים ברורים וידועים אמנם, אך השיגרה שוחקת ומדחיקה אותם הצידה ולכן תמיד טוב להזכיר ולהיזכר כיצד לשמור מפגיעה ולהימנע חלילה מהגעה עם ילדינו לחדר המיון”.

 

פגיעות בבית מתרחשות בעיקר בשל העובדה שהבית מתוכנן ומאובזר למבוגרים ואינו מותאם לצרכיהם של הילדים. על מנת למנוע תאונות, יש לזכור כי בית בו חיים ילדים מחייב היערכות, ערנות והקפדה יתרה על כללי הבטיחות:

 

  • חומרים מסוכנים, כגון: חומרי ניקוי, הדברה ותרופות, חובה לאחסן במקום בטוח, באריזה המקורית, והרחק מהישג ידם של ילדים.

 

  • למניעת כוויות, רצוי להתקין מגביל טמפרטורת מים על הברזים במטבח ובמקלחת.

 

  • כדי למנוע החלקה באמבטיה, יש להדביק על רצפת האמבטיה מדבקות נגד החלקה.

 

  • למניעת צביטת אצבעות במשקופי הדלתות, יש להשתמש במעצורי דלת.

 

  • מומלץ להשתמש באביזר לקיבוע רהיטים כבדים לקירות למניעת נפילתם.

 

  • לסיכול התחשמלות, יש לכסות שקעי חשמל בעזרת מגן שקעים.

 

  • על מנת לשמור מפני נפילה מגובה, יש להגביל יכולת פתיחת חלונות בעזרת אביזרים המותאמים לכך או באמצעות התקנת סורגים.

 

  • יש להתקין שערי בטיחות במעלה המדרגות ובמורדן, ומעקות בעלי שלבים אנכיים במרווח של עד 10 ס”מ ובגובה 1.20 מטר לפחות.

 

  • גלאי עשן הם הכרח ולא מותרות. רצוי להתקינם באזור המטבח וחדרי הילדים וכן לתלות במקום נגיש מספרי טלפון להזעקת שירותי החירום.

 

 

 

 

 

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב google
Google+
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn