הוא רק בן 24 ועובד כשף פרטי עם מופע ייחודי שנולד בימי הקורונה, כשהוא מוזמן לערוך ארוחות שף פרטיות לסלב מהמפורסמים בארץ בניהם הזמרת נסרין קדרי. בגיל 14 נכנס לראשונה למטבח והבין שזה המקום בשבילו. למשך כמה שנים סטה מהמסלול, אך זאת הייתה ירידה לצורך עליה הכי גבוה שאפשר. כוח רצון, שאיפות, וכשרון הם התמהיל שמכיל את אור ביטון, שף פרטי ובקרוב גם פתיחה של מסעדה חדשה “Meat Show”.
אם תזמינו את השף אור ביטון אל ביתכם בנוסף לארוחת שף מקורית ומיוחדת, תקבלו מופע שכולל שירה וריקודים שסוחפים את הלקוחותכשהוא מייצר אווירה של שמחה בנוסף לארוחת שף שהוא מכין לעיני הלקוחות ובקרוב פותח את מסעדת הבשרים “Meat Show” בקריית שמונה.
אור ביטון (24) שף מקריית שמונה שבנה קונספט של ארוחת שף בבית הלקוח שכוללת גם מופע שהוא יוצר ומציג יחד עם צוות שמגיע יחד איתו. לדבריו, כדי לייצר ארוחה ייחודית ללקוח הוא מגיע ללב האנשים וכאשר הוא מוזמן לבשל בביתם הוא לומד להכיר אותם ולבנות עבורם את הארוחה “השואו” שמותאם עבורם. בזמן הארוחה הלקוחות רואים את ההכנה של הארוחה, הכל טרי, ומוכן במקום.
אור מסביר כי, המופע הייחודי שהוא משלב בארוחה נולד בימי הקורונה, כאשר הבין כי לא מספיק שרק האוכל משמח את האנשים והחליט להוסיף מופע מלווה במהלך הארוחה לחוויה חדשה. לדבריו, בתקופת הקורונה פניהם של האנשים היו נפולות, הייתה חסרה להם שמחה, לצפות בהופעות, ולרקוד, אור זיהה את הצורך ונולד המופע “הג’וקר”. אור מסביר שהמופע שלו הוא כמו לצאת לבילוי במועדון כאשר הוא עולה לעמדת הבישול ומשמש גם כדי ג’י ומשמח את האנשים. “אני אדם שכולי לב אחד ענק, מבחינתי זה עולם ומלואו שאדם מחייך ממני ומהאוכל שלי”.
אור בתחום האוכל והמטבחים מגיל 14. לדבריו המפגש הראשון עם המטבח היה לאחר שהוריו התגרשו, לאור אחים קטנים ובזמן שאמו עבדה הוא הכין לאחיו ארוחות. הוא מספר כי ברגע שנכנס למטבח והתחיל לבשל הוא הבין שזה המקצוע שלו. בגיל 16.5 כבר היה כל כולו בעולם המטבחים. אור אומר כי, השאפתנות וההצלחה שלו בדרכו במטבח וכשף נחשבת לתרופה עבורו.
החיים לא תמיד חייכו אל אור, לפחות עד שאור החליט לחייך אליהם ולשנות את חיוו. אור מספר כי לפני מספר שנים הוא הגיע אל המקום גרוע ביותר שאדם יכול להגיע מבחינתו והוא לבית הסוהר. בגיל צעיר אור נאלץ להתמודד עם סיטואציות של בית כלא ולהיות במקום סגור כשהוא בכלל אוהב את החופש והמרחבים. אור הבין שהוא נמצא במקום שלא נכון עבורו, לא מתאים לו ונסיבות החיים הביאו אותם לשם. אור ידע שזאת לא דרכו, וחוויה משמעותיות שעבר בזמן שהותו בבית הכלא הביאהאותו למפנה בחייו, מפנה שיצר שאפתנות בלתי נגמרת ותשוקה לחיים, להצליח. אור מספר שבזמן השהות שלו בבית הסוהר, הוא הסתכל על עצמו במראה והחליט לשנות את דרך החיים שלו, לחיים שיש בהם חלומות והצלחות ובתי כלא אינם חלק מהם. וכך עשה, מבית הכלא יצא אדם חדש והתחיל מיד בלימודים בתחום המטבח ושינה את כל מהלך חיוו.היום אור מספר שנים לאחר מכן נמצא במקום הנכון עבורו תחום הבישול.
מסלול חיוו והאהבה למטבח הביאו אותו להתמקצע בתחום הבישול. כאשר השילוב בין מופע שהוא עורך ללקוחות יחד עם ארוחת שף נראה טבעי עבורו, וכנראה שאם לא היה שף, היה שחקן, כאשר כילד להיות שחקן היה אחד מהחלומות שלו. אם החיים יזמנו לו לשחק בסרט או בסדרה בטלוויזיה הוא יהיה שם, אך כרגע הוא מתמקד במטבח ואומר כי, השאיפות שלו מעצמו מבחינת המטבח הן גבוהות מאוד והוא מתכוון להמשיך וללמוד את התחום עד שיהפוך להיות מהשפים הטובים ביותר בארץ.
אור מספר על העבודה במטבח שהוא אוהב בעיקר את האנדרנלין. ברגע שמתחיל הסרוויס הוא מרגיש שהוא במקום הנכון עבורו. בארוחת השף הייחודית שלו לדבריו הוא עושה “פוזה”, “שואו”, “זיקוקים” כאשר הוא מפזר לכל עבר אבקת זהב מידיו, ומשמח את הלקוחות.
אך למרות “השואו” “והפוזה” שהוא מביא למופעים, הוא אומר על עצמו כי הוא אדם ביישן. אולי זאת הסיבה שאור בחר להישאר לגור בקריית שמונה. אור מסביר על הבחירה שלו להישאר לגור בקריית שמונה שהוא אוהב לחיות במקום שרואים בו את האופק, ההרים מסביב, המרחבים,והנחלים, ומסביר כי, הוא צריך את השקט שקיים בקריית שמונה שזה הבסיס שלו כרגע לגדול ולהתפתח. ואומר כי, האנשים של קריית שמונההם האנשים הטובים ביותר שהוא מכיר, אנשים עם לב גדול, וחיבור לקהילה בקריית שמונה.
“אדם שפוגש את הקרקע במקום הכי נמוך שיש הוא לא מפחד לעלות הכי גבוה שאפשר, אנשים כמוני נלחמים אבל מגיעים הכי גבוה שאפשר. אני ומטבח זה סיפור אהבה שלם”. ומוסיף מסר לבני הנוער ומדגיש, “גם אם קורה משהו בחיים, לא להתייאש, ותמיד לזכור שהכל בזכות עצמך, והכל תלוי בכח הרצון שלך. לא לפחד לממש את עצמכם”.