קהילות סמוכי גדר 0-3.5 ק”מ ומועצות אזוריות ומקומיות התכנסו היום לדון ולגבש תוכנית לחיזוק החוסן הקהילתי בהובלה ובשיתוף של פדרציית ניו יורק ואשכול גליל מזרחי
קהילות סמוכי גדר 0-3.5 ק”מ ומועצות אזוריות ומקומיות התכנסו היום לדון ולגבש תוכנית לחיזוק החוסן הקהילתי בהובלה ובשיתוף של פדרציית ניו יורק ואשכול גליל מזרחי
מאז ה 7 באוקטובר כ- 24 ישובים וקהילות באזור הגליל המזרחי והגולן פונו מה שהיווה פגיעה קשה בחוסנן
פדרציית ניו יורק העניקה לקהילות הגליל המזרחי שפונו ולקהילות 0-3.5 ק”מ, מעל ל- 3 מיליון דולר.
היום (חמישי) 16.5.24, התקיים במלון איילה ריזורט באיילת השחר, מפגש בין נציגי פדרציית ניו-יורק בישראל, לנציגי קהילות יישובי קו העימות באשכול גליל מזרחי, בהשתתפות מנכ”ל פדרציית ניו-יורק בישראל, מר איציק שמולי, יו”ר אשכול גליל מזרחי בני בן-מובחר, ראשי רשויות האזור, נציגי יישובים ופורום העסקים של ישראל.
פדרציית ניו יורק ממשיכה להפגין את שותפות הגורל והקשר העמוק למדינת ישראל בכלל ולצפון בפרט ומחלקת מענק מיוחד לישובים סמוכי גבול באשכול גליל מזרחי. האשכול, המתכלל את התהליך, מונה 18 רשויות בגליל המזרחי והגולן, ביניהם 24 יישובים מפונים, מוביל תפיסה אזוריות ואיגום משאבים לפיתוח אזורי.
סך הכל העניקה הפדרציה לקהילות הגליל המזרחי שפונו ולקהילות מ 0-3.5 ק”מ, מעל ל-3 מיליון דולר. סכום זה הינו חלק מחבילה של 15 מיליון שניתנו לכל הקהילות (כולל גם גליל מערבי) ומתוך 100 מיליון לצפון מתחילת המלחמה.
מטרת המפגש הייתה לחזק את קהילות היישובים וליצור שיתופי פעולה ויוזמות להתמודדות עם מציאות החיים המאתגרת של תושבי הגליל המזרחי המפונים והלא מפונים. במהלך המפגש, שהעמיק את החיבור והחיבוק, בין פדרציית ניו יורק לקהילות הגליל המזרחי הועלו רעיונות לשיתופי פעולה של מה לעשות כאן ועכשיו בתוך מציאות מורכבת של ישובים מפונים ומופגזים. המפגש , בהנחיית מרכז החוסן של גליל מזרחי, נתן למשתתפים שביב תקווה כשבמסגרתו נציגי הקהילות, ישבו יחד ב “שולחנות עגולים” והציגו הצעות לתוכניות שמטרתן לחזק את הקהילות והאזור, ביניהן: זיהוי השעה כהזדמנות של המנהיגות המקומית לקחת אחריות על העתיד המשותף, התבוננות על המצב בזווית של “ממשבר להזדמנות”, פיתוח מנהיגות צעירה עם ראייה עתידית לנוער וצעירים ויצירת פורום רשותי ופורום אזורי לקידום דור העתיד והעצמת בני נוער, הגדלת מעורבות הקהילות ותחושת השייכות, הסתכלות היום של כאן ועכשיו עם מבט קדימה והצורך בהכנסת רכזי קהילות לישובים, תכנון שנים קדימה, הקמת תשתית ועדות ומערך מתנדבים והקמת מסגרות חינוך משותפות. במקביל עלתה הדרישה לא להתמקד בפתרונות ביניים של הצמחת ישובים ומערכות חינוך אלטרנטיביות אלה להתרכז בחזרה הבייתה, מציאת פתרונות מיגון כמו גם לקרב צפונה את התושבים המפונים המפוזרים ברחבי הארץ ולחבר עסקים מקומיים בין צימרים ועסקי לינות המקומיים למשפחות שרוצות לחזור.
איציק שמולי מנכ”ל פדרציית ניו יורק בישראל: “מתוך הבנה שזהו רגע גורלי, והדאגה היא לכל הישראלים באשר הם, פדרציית ניו יורק מתגייסת באופן חסר תקדים כדי לתמוך בצרכי החירום של ישראל. עד כה גויסו כ-200 מיליון דולר כדי לתמוך בצרכי החירום והשיקום ואנו לא עוצרים כאן. לצד מאמצי הסיוע המשמעותית שלנו בדרום, נכנסו גם באופן מאסיבי מאז ה-7/10 לכל יישובי קו העימות בצפון כדי לסייע במתן מענה לצרכי החירום של הרשויות ותושביהן, בתי החולים וארגוני הסיוע והחברה האזרחית. מטרת הטרור לזרוע הרס ופחד, לשבור את רוחנו ולעוקרנו מכאן. תשובתנו חייבת להיות ניצחת- היאחזות מחודשת ביישובי הגבול תוך הפניית משאבים חסרי תקדים לחיזוקם. הביטחון והחוסן הלאומי שלנו תלויים בכך. אז אנחנו כאן מתוך מחויבות ברזל לתמיכה ביישובים עתה, והצמחתם מחדש ביום שאחרי המלחמה”.
בני בן-מובחר, יו”ר אשכול גליל מזרחי וראש מועצה אזורית מבואות החרמון הדגיש שמנהיגי האזור ימשיכו לפתח את יישובי הגליל וקהילותיהם. יחד עם זאת, הדגיש בן-מובחר כי נדרשת עזרה מצד הממשלה וכי תושבי האזור לא יהיו ה”שכפ”ץ של המדינה”. לדבריו, מאז השבעה באוקטובר אזור הגליל המזרחי הפך להיות רצועת בטחון, דבר שחייב להשתנות.
בן-מובחר הודה לאנשי פדרציית ניו-יורק, לראשי הרשויות ולנציגי הקהילות על עשייתם בזמן שאלפים מתושביהם רחוקים מביתם: “אומרים שברגעי האמת ובעתות מצוקה אפשר לזהות מי הוא חבר אמת. אנשי פדרציית ניו יורק הם חברים אמיתיים ! מרגע שפרצה המלחמה, אנשי הפדרצייה התייצבו לצידנו, הרשויות בגליל המזרחי, והוכיחו שיש על מי לסמוך. תרומתם הנדיבה, הן למועצות והן ליישובים המפונים עצמם, איננה מובנת מאליה. ליישובים צמודי הגדר שפונו, התרומה תאפשר להוציא לפועל פרויקטים קהילתיים. אנו רואים בתרומתכם ביטוי לחיבור העמוק בין קהילות יהודי ניו-יורק לבין הקהילות בגליל ובגולן, זהו קשר שהתחיל עוד לפני המלחמה ואני בטוח שיימשך עוד הרבה שנים אחריה”.