מפעל הפיס ומד”א התחילו להציב את ערכות ההחייאה (דפיברילטורים) בנקודות המכירה של מפעל הפיס במסגרת המיזם הלאומי המשותף. במסגרת הפרויקט ייפרסו ברחבי הארץ כ – 600 מכשירים מתקדמים בעלי תקשורת אלחוטית למוקד 101 של מד”א. ערכות ההחייאה יוצבו גם ברחבי הגליל העליון. מטרת הפרויקט לאפשר מענה רפואי מהיר שיכול לקצר את הזמן עד לקבלת שוק חשמלי באירועי דום לב בסביבה העירונית ובכך לאפשר הצלת חיי אדם.
ערכות ההחייאה (דפיברילטורים) יותקנו מחוץ לעמדות מפעל הפיס כדי שיהיו נגישות לציבור גם כשהעמדה סגורה. תחזוקת המכשירים, תפעולם, ותקינותם תהיה באחריות הבלעדית של מד”א. במסגרת המיזם, רכש מפעל הפיס כ- 600 מכשירי החייאה בעלי תקשורת אלחוטית למוקד 101 של מד”א, בהיקף השקעה של כ – 5 מיליון שקלים.
איך התהליך יעבוד? אזרח/ית מזהים מקרה של דום לב במרחב העירוני. מצלצלים למוקד 101 של מד”א ומקבלים הדרכה צמודה: הן לזיהוי הדפיברילטור הקרוב למיקומם, המוצב מחוץ לעמדת מפעל הפיס, והן להוצאת הערכה ותפעולה. ממשיכים בהדרכה משולבת שהיא הדרכה קולית מהדפיברילטור עצמו וליווי שוטף של אנשי המקצוע במוקדי מד”א, מתן שוק חשמלי לחולה והמתנה במקום, עד להגעת הצוותים הרפואיים למקום.
יו”ר מפעל הפיס, רו”ח אביגדור יצחקי: “מטרתו של המיזם היא הצלת חיי אדם. פריסת מכשירי ההחייאה בעמדות המכירה של מפעל הפיס ברחבי הארץ תוכל לאפשר, במקרים מסוימים, טיפול ראשוני מיידי במרחב העירוני ואולי במקרים מסוימים אף להציל את חייהם של חולים מגורם המוות השכיח ביותר בארץ ובעולם – דום לב. מפעל הפיס הבין את חשיבות הפרויקט, נרתם אליו ומשקיע בו משאבים רבים. מפעל הפיס משקיע את כל רווחיו למען הקהילה והחברה הישראלית ואין מטרה חברתית נעלה יותר מהצלת חיי אדם. אני מברך את דירקטוריון מפעל הפיס שהבין את חשיבות הפרויקט, אישר אותו ונרתם מיד למשימה”.
מנכ”ל מד”א, אלי בין: “שיתוף הפעולה עם מפעל הפיס באמצעות פריסת מכשירי החייאה בעמדותיו מהווה דוגמא לשיתוף פעולה יצירתי למען הצלת חיים. אין ספק כי מדובר בצעד חשוב וברור שיציל חיים ויגדיל את הסיכויים של אותם אלה שלוקים בדום לב בסמוך לאותם מכשירים לשרוד את האירוע, ואולי אף ללא נזק מוחי בלתי הפיך. אני מודה ליו”ר מפעל הפיס, רו”ח אביגדור יצחקי, על התייצבותו בשורה הראשונה, לצד מד”א, בדאגה לשלום הציבור.”