צילום: המכללה האקדמית תל חי

ועידת אצבע הגליל ע”ש אלעד ארליך, אשר מתקיימת השנה באופן ווירטואלי, ממשיכה בפעילותה החשובה למען קידום האזור ובאתר ההיוועצות מקיימים תושבי האזור דיון רחב ומקיף הן ברמה המקומית והן ברמה הלאומית, על מנת לקדם את הסוגיות הבוערות של האזור בארבעה תחומים עיקריים: בריאות, תעסוקה, תרבות והשכלה גבוהה – הקמת אוניברסיטה בגליל. במסגרת הוועידה אמור היה להתקיים יום מיוחד בכנסת שיוקדש כולו לנושאים אלה, אולם בשל משבר הקורונה, נדחה יום זה למועד חדש ובינתיים אתר ההיוועצות פתוח להמשך הדיון ולהעמקת התובנות בתחומים השונים.

בזירת ההשכלה הגבוהה נידונה בימים אלה השאלה, מה הן הפעולות שאנחנו יכולים לבצע כחברה אזרחית על מנת לקדם הקמה של אוניברסיטה בגליל המזרחי בשנים הקרובות?

אוניברסיטאות מהוות אחד מן המאיצים המוכחים לפיתוח אזורי משמעותי ולהבטחת שוויון כלכלי-חברתי בכל אזורי הארץ ומגזרי האוכלוסייה. עוד בשנת 2005 החליטה ממשלת ישראל על הקמת אוניברסיטה חדשה בגליל, החלטה אשר קיבלה  משנה תוקף נוסף בשנת  2015 בהכרזת ראש הממשלה בנימין נתניהו בוועידת הגליל על הקמת אוניברסיטה עשירית בגליל.

15 שנים לאחר מכן, ועל אף שבגליל המזרחי קיימות התשתיות האקדמיות והמחקריות להקמת מוסד אוניברסיטאי , החלטות הממשלה וההצהרות הנ”ל לא הבשילו עד היום לפעולה. אוניברסיטה חדשה כן הוקמה בישראל, אך בסופו של דבר לא בגליל, כי אם באריאל.

בפאנל שנערך לפני כחודשיים בנושא זה, במסגרת ועידת אצבע הגליל, אמר חתן פרס נובל לכימיה, פרופסור אהרון צ’חנובר כי “הגיע הזמן להקים אוניברסיטה בגליל. יש כאן את מכון המחקר מיגל – שהוא יוצא מן הכלל, ויש את המכללה האקדמית תל-חי שיש לה את כל האלמנטים והיכולות של אוניברסיטה. אין עוד מקום אחד במדינה שיש לו את כל התנאים האלו. הגליל יהפוך לחצר הקדמית של מדינת ישראל זה ידחוף קדימה את החינוך ואת התרבות באזור… זו משימה לאומית ממדרגה ראשונה”.  

שלושת התובנות המרכזיות שעלו לאחרונה בזירת ההיוועצות כהצעות לפעולות בהן יכול לנקוט האזור על מנת להביא להקמתה של אוניברסיטה חדשה בגליל המזרחי על בסיס המכללות ומכוני המחקר הקיימים הן: שיתוף פעולה בין מוסדות אקדמיים- יש לפעול לאיחוד כוחות אקדמי ולגיבוש תוכנית סדורה אשר תקדם ותבטיח את הקמת האוניברסיטה בגליל הרחוק.  יצירת לחץ פוליטי אפקטיבי- ההיסטוריה מוכיחה שההכרעה על הקמת אוניברסיטה היא פוליטית מעיקרה, יש לפעול ליצירת לובי פוליטי חותך סיעות אשר יפעל לקידום הנושא מול הממשלה במקביל לעבודה המקצועית. חיזוק והעצמת מסלולי הלימוד הייחודיים לגליל- יש לעבות ולחזק מסלולי לימוד המתחברים לאופי האזור תוך משיכת מרצים וחוקרים בעלי שם לתחומים אלו.

בועידת אצבע הגליל מזמינים את סגל המכללה ותושבי האזור לפאנל בנושא השכלה גבוהה שיתקיים ביום שני  16/11/2020 בשעה 12:00 בצהרים, בהשתתפות: ח”כ אופיר סופר יו”ר השדולה למען הגליל, עובד יחזקאל – מזכיר הממשלה לשעבר והיום משמש כיו”ר תארא ייעוץ אסטרטגי, אלי מלכה –  ראש מועצה אזורית גולן ויו”ר אשכול גליל מזרחי לשעבר  ואביחי שטרן – ראש העיר קריית שמונה. מוזמנים להצטרף לשידורים החיים בפייסבוק של שינוי כיוון, המכללה האקדמית תל-חי, אשכול גליל מזרחי וכן בעמודי הפייסבוק של הרשויות השונות של גליל מזרחי.  וכןלהביע דעתכם ותשתתפו בדיון באתר ההיוועצות:  https://tel-hai.insights.us/1916

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב google
Google+
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn