ד”ר לואי בשיר, מהחוג למדעי המזון במכללה האקדמית תל חי זכה בימים אלה יחד עם קבוצת מחקר בינלאומית במענק מחקר של שני מיליון אירו במסגרת תכנית “פרימה” של האיחוד האירופאי.
ד”ר לואי בשיר, יחד עם ד”ר אורן שלף ממכון וולקני בבית דגן, החליטו להגיש הצעת מחקר משותפת כחלק משיתוף פעולה מחקרי שמקיימים השניים לאחרונה. הם הצטרפו לתאגיד בינלאומי של קבוצות מחקר (קונסורציום) שמאורגן על ידי קבוצת מחקר מספרד, ובהמשך הצטרפה לתאגיד גם חברה ישראלית המפתחת פורמולציות לחלבון מחומוס. לקונסורציום חברו עשרים שותפים ממוסדות אקדמיה, מחקר ותעשייה מובילים במספר מדינות: איטליה, גרמניה, צרפת, מרוקו, טורקיה, פורטוגל, ישראל וספרד. לקול הקורא הוגשו 114 הצעות, כאשר רק 4 מתוכן נבחרו למימון וביניהן ההצעה שד”ר לואי בשיר שותף לה. כל אחת מארבעת ההצעות שנבחרו תזכה למימון של כשני מיליון אירו שיתחלקו בין השותפים בהתאם להיקף הפעילות של כל אחד מהם.
הנושא הכללי של הצעת המחקר של הקונסורציום הוא פיתוח מוצרי מזון חדשניים, בעלי ערך תזונתי מוסף המבוססים על צמחים וגידולים מאגן הים התיכון. הפעילות של השותפים הישראליים במחקר תתמקד בפיתוח מוצרים מבוססי קטניות, תוך שימוש ברכיבים תזונתיים מיטיבים מזרעי תורמוס וחומוס.
תכנית פרימה PRIMA הינה תכנית לשותפות במחקר ופיתוח באזור אגן הים התיכון. התכנית משתייכת וממומנת ע”י האיחוד האירופי והיא מיועדת למגוון נושאים ובראשם תחומי חקלאות, מזון, תזונה, סביבה וקיימות. הקרן -הנחשבת לאחת מקרנות המחקר היוקרתיות באיחוד האירופי- פרסמה לפני כשנה מספר קולות קוראים, כאשר אחד מהם היה בנושא הגברת הערך הבריאותי של מוצרי מזון מסורתיים באגן הים התיכון.