במסע לזכר חללי צה”ל ופעולות האיבה, שהחל באילת והגיע היום לסופו באנדרטה לזכר חללי אסון המסוקים, השתתפו כ-10,000 צועדים * בכל יום מימות המסע מדריכי קק”ל הדריכו את המשתתפים * דודו אשכנזי מקק”ל: “אני מוקיר ומעריך את הזוג אפנר שמתוך אסון נוראי הצמיחו מפעל חינוכי וערכי”
בטקס מרגש ומיוחד שנערך בשבוע שעבר באנדרטה לזכר חללי אסון המסוקים בשאר יישוב הגיע לסיומו מסע ‘נפגשים בשביל ישראל’, לזכר חללי מערכות ישראל ופעולות האיבה, שנערך בפעם ה-13 ברציפות. במהלכו צעדו כ-10,000 צועדים ב-40 ימי מסע, מאילת ועד שאר ישוב.
המסע שנערך ביוזמת רעיה ויוסי אפנר מקרית טבעון, ששכלו לפני 20 שנה את בנם אבי ז”ל באסון המסוקים, ובתמיכה של קרן קימת לישראל, צו פיוס ומדרשת אורנים נערך בסימן הנצחה, התחדשות והידברות בין חלקי האוכלוסייה הישראלית, כשהשנה ניתן הדגש לנושא ‘שיר ארץ’ להעצמת השירה עברית.
היום (חמישי) נערך הקטע האחרון של המסע, שהתחיל מוקדם בבוקר באנדרטת האריה השואג בתל חי, שם גם נערך מעגל זיכרון. מתל חי צעדו המשתתפים לנקודת הסיום – האנדרטה בשאר יישוב. המשתתפים סיירו באנדרטה שמעו את סיפור הקמתה וממה היא מורכבת. ליד הברכה העגולה, בה נמצאים שמות 73 הנופלים, בלב האנדרטה נערך אירוע סיום צנוע בנוכחות הצועדים, משפחות שכולות ונציגי הגורמים השותפים וביניהם קק”ל. בטקס, שלווה בקטעי שירה, נשמעו ברכות וחולקו תעודות למתנדבים ול’נאמני השביל’, אותם צועדים שצעדו את כל ימי המסע.
בכל יום מתוך 40 ימי המסע מדריכים של קק”ל הדריכו את הצועדים ובנוסף הפגישו אותם עם עובדי קק”ל מתחומים שונים שסיפרו להם על הפרויקטים בהם הם עוסקים. “המסע הזה הוא שילוב של הנצחה, ערכים שקשורים בשיח חברתי ואחדות חברתית, הכרת הארץ ואהבת הארץ”, סיכם את המסע דודו אשכנזי, מנהל מחלקת הדרכה והמפעלים חינוכיים בקק”ל, “לאורך השביל צעדו בני נוער צעירים ועד הכי מבוגר שמתקרב לגיל 80. כל זה יוצר מפעל ערכי, חינוכי, פדגוגי וציוני שבעצם צמח מתוך אסון, אבל הצליח להעצים ברמה הערכית והמוסרית את המשתתפים בו ולכן היה נכון לקרן קימת לישראל להיות חלק מתוך המסע הזה. השנה המסע נתן ביטוי לשירה העברית. פתחתי את המסע באילת בשיר ‘ניגונים’ והיום בטקס סיימתי את המסע בהצגת השיר ‘טוב ללכת בדרכים’. שני שירים שמבטאים את הרוח של המפעל הזה. אני מוקיר ומעריך את הזוג אפנר שמתוך אסון נוראי הצמיחו מפעל חינוכי וערכי”.
צילומים: אבי הירשפלד