בשבוע הבא ייערך “יום העסקים הקטנים”, זו השנה החמישית ברציפות.

בימים חמישי ושישי, תושבי הצפון נקראים לבצע את קניותיהם בבתי עסק קטנים.

רזי כחלון, בעלת עסק מקומי: “אנשים צריכים להבין כמה קשה לעסקים קטנים להתפרנס, במיוחד בצפון. בדרך כלל, עסקים קטנים הם משפחתיים והם מפרנסים משפחה שלמה”.

 

שירי פריאנט

 

זו השנה החמישית ברציפות שיתקיים יום העסקים הקטנים ברחבי הארץ ויעודד את הצרכנים לקנות בבתי עסק קטנים.

בנק הפועלים מזמין הן את הצרכנים לרכוש בבתי העסק הקטנים, והן את בעלי העסקים  לקחת מסניפי בנק הפועלים ערכה מיוחדת לתלייה בחזית העסק, ללא קשר לזהות הבנק בו מתנהל חשבונם,  ולהצטרף לשאר העסקים הקטנים שישתתפו במהלך ויקבלו אמצעי חשיפה לקידום מכירות ביום העסקים.

 

מזינים את שרשרת המזון

 

רזי כחלון (49) מקיבוץ דפנה היא בעלת עסק קטן ומקסים בשם “ארטי-זאכן”, ששוכן אף הוא בקיבוץ הפסטורלי. את העסק הקימה יחד עם בעלה, יהודה, צורף במקצועו, שמעצב תכשיטים לחנות המשותפת. רזי למדה באקדמיה לאומנות הירושלמית “בצלאל”. היא עבדה במשך 13 שנה בתור מעצבת חלונות הראווה של סטימצקי והשניים גרו במרכז הארץ. לפני חמש שנים, החליט הזוג לחזור הביתה, לקיבוץ דפנה. “רצינו לחזור לצפון, אבל תהינו איך נתפרנס כאן. שנינו עזבנו עבודות והגענו בלי כלום. בדיוק באותה תקופה התפנתה חנות בקיבוץ והחלטנו ללכת על זה”, היא מספרת. “לא היה לנו שום ניסיון בניהול חנות, אבל ידענו שאנחנו רוצים לפתוח מקום שיהווה בית ליוצרים, גם מקומיים וגם בינלאומיים. לא רציתי לקחת קורס או הדרכה, פשוט החלטתי שאני אלמד לנהל את העסק בעצמי תוך כדי העבודה. עשיתי הרבה טעויות בדרך, אבל רק השכלתי מהן. מצד שני, היו גם דברים שהצליחו לי. למשל, ידעתי שאני לא רוצה להסתמך רק על לקוחות מזדמנים, כמו אורחים בצימרים או תיירים. רציתי לבסס את עצמי עם האוכלוסיה המקומית וזה עבד. בנוסף לתיירים, מקומיים מגיעים לכאן וחוזרים כי הם מקבלים יחס אישי”.

 

רזי אומרת כי מעולם לא השקיעה בפרסום. עד היום היא מפרסמת אך ורק בפייסבוק. בנוסף, היא מציינת נתון יוצא דופן, היא מעולם לא לקחה הלוואה בשביל לפתוח את העסק. “כשהתחלנו, עבדנו אך ורק עם מעצבים ועבדנו בקונסיגנציה (התשלום מתבצע רק לאחר הרכישה על ידי הלקוח). לאט לאט התפתחנו והתחלתי להביא גם מוצרים איכותיים תוצרת אירופה. כל המוצרים בחנות הם מאוד איכותיים, צבעוניים ומיוחדים. לא כאלה שרואים בכל מקום. יש פה הכל מכל, גם צעצועים, גם כלי בית, והכל באותם מחירים שמוכרים במרכז הארץ.”

 

רזי מספרת שרק במלחמה האחרונה, השניים לקחו הלוואה מהבנק. “חווינו קריסה בגלל המלחמה, לא הגיעו אנשים לצפון, היו לנו השקעות גדולות מדי, אז החלטנו לקחת הלוואה ולהתחיל לנהל את עצמנו כמו שצריך, פשוט התחלנו מחדש”.

 

ארטי-זאכן בקיבוץ דפנה

 

רזי אומרת שהדבר הכי חשוב בפתיחת העסק, מבחינתה, הוא המיקום. “חייבים לבדוק טוב טוב איפה העסק נמצא. במתחם שלנו יש הרבה תנועה, בגלל שיש עוד עסקים באיזור, בית קפה, צימרים. במקום מבודד הרבה יותר קשה להחזיק עסק בצפון”.

 

לקראת יום העסקים הקטנים, רזי מסבירה “אנשים צריכים להבין כמה קשה לעסקים קטנים להתפרנס כאן. בדרך כלל, עסקים קטנים הם משפחתיים, והם מפרנסים משפחה שלמה. לרשתות הגדולות גם ככה יש חשיפה וקהל לקוחות שקונה אצלן. הן מבוססות ממילא. אני בעצמי רוכשת לעסק שלי מספקים ובתי עסק קטנים. חשוב מאוד להמשיך ולהזין את שרשרת המזון הזו, במיוחד ביום העסקים הקטנים”.

 

תומכים בעסקים הקטנים

 

רונן שטיין, הממונה על החטיבה הקמעונאית בבנק הפועלים, אומר: “אנו פועלים לאורך כל השנה לספק מענה מקיף לצרכיהם הייחודיים של עסקים קטנים – מהגדלת אשראי ניכרת, בהיקף של מיליארדי שקלים, ועד פיתוח מגוון שירותים וכלים מיוחדים המספקים להם מענה אופטימלי. אנו מחויבים להמשיך לקדם את העסקים הקטנים, שהם הבסיס לצמיחת המשק בשנים הקרובות”.

 

יום העסקים הקטנים יתקיים בתמיכת הרשות המקומית וראשי הרשויות ברחבי הארץ. בנוסף, יתבצע שיתוף פעולה עם אפליקציית “easy”, שמאפשרת ללקוחות למצוא עסקים קטנים ונותני שירותים מסביבם באמצעות מנוע חיפוש מבוסס מיקום. לקראת יום העסקים הקטנים, העסקים שמופיעים באפליקציה יציעו מבצעים מיוחדים לציבור הרחב.

 

יום העסקים הקטנים יתקיים ב-11 וב-12 במאי

 

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב google
Google+
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn