האחווה הגאה נוסדה על מנת להעניק מרחב מוגן ובית חם לסטודנטים להט”בים בקמפוסים ברחבי הארץ * במכללה האקדמית תל חי מובילים את התוכנית דין שלומי ודודו רואש * “האחווה הוקמה מתוך ההבנה שסטודנטים להט”בים קצת שונים, בייחוד כאן בפריפריה, וגם מתוך ההתפתחות של הקהילה עצמה. הקהילה הגאה כבר לא נמצאת רק בתל אביב, אלא בכל מקום בארץ, גם בגליל”

 

האחווה הסטודנטיאלית הגאה הינה ארגון הסטודנטים הלהט”בים (לסביות, הומואים, טרנסג’נדרים וביסקסואלים) בישראל, אשר מטרתו לתת בית חם לכל הקבוצות הגאות בקמפוסים ברחבי הארץ. ישנן 20 אחוות גאות ברחבי הארץ, כאשר המכללה האקדמית תל-חי הייתה בין המוסדות הראשונים שלקחה חלק בפרויקט.

את האחווה הגאה בתל-חי מובילים דין שלומי, סטודנט שנה שנייה למדעי המזון, ודודי רואש, סטודנט שנה שלישית בחוג לעבודה סוציאלית. “האחווה הוקמה מתוך ההבנה שסטודנטים להט”בים קצת שונים, בייחוד כאן בפריפריה, וגם בשביל להעניק פלטפורמה להיפגש ולהכיר אנשים שמתמודדים עם דברים דומים”, מספר דודי ודין מוסיף “וגם מתוך ההתפתחות של הקהילה עצמה. הקהילה הגאה כבר לא נמצאת רק בתל אביב, אלא בכל מקום בארץ, גם בצפון”.

איך הקושי שונה בפריפריה?

דודי: “אין אף מסגרת מוגדרת לקהילה הגאה בגליל. בערים הגדולות כמו תל אביב, חיפה, ירושלים ובאר שבע, יש את המרכזים הגאים ויש עמותות שונות שפועלות למען הקהילה הגאה. בקרית שמונה יש רק את ארגון איגי (ארגון הנוער הגאה) שמיועד לבני נוער. עד לפני 5 שנים, כאשר הוקמו האחוות, לא היה מענה לקהילה הגאה שעברה את גיל 18”.

דין מסביר כי “במהלך השנה אנו מקיימים אירועים שונים, דוכני נראות והסברה, כאשר הפוקוס הוא בחודש הגאווה, בו אנו מקיימים במשך יומיים הפנינג גאווה במכללה”. “בנוסף, אנחנו מקיימים מפגשים אחת לשבועיים בבתים של הפעילים, גם סטודנטים וגם בוגרים שהם לא סטודנטים, בשביל לאפשר להם פלטפורמה שיוכלו לקחת בה חלק” מוסיף דודי.

מה אתם עושים במפגשים?

דודי: “אנחנו יוצרים דיונים סביב נושא הקהילה, שנוגעים בנו, גם כסטודנטים וגם כלהט”בים, ונוצר מרחב חברתי או תמיכתי, אם מישהו צריך. איזשהו מקום להזדהות”.

אתם מעבירים גם מפגשי הסברה בקהילה?

דודי: “בדרך כלל ארגון חושן (חינוך ושינוי) עושה את זה. אנחנו מקיימים הרצאות בנושאים שונים שפתוחים גם לקהילה, כמו, למשל, מפגשים שנעשים בנושאים שונים כגון בריאות מינית. יש גם את יום הזיכרון הטרנסג’נדרי שמתקיים כל שנה בנובמבר. בנוסף, מדי שנה מתקיים כנס במכללה בנושא הלהט”ב, כאשר כל שנה אנחנו מתמקדים בנושא אחר”.

דין: “בכנס האחרון במכללה הגיעו גם הרבה אנשים שהם לא להט”בים, שפשוט רצו לשמוע, גם חובשי כיפה וגם צעירות עם רעלות. זה היה ממש מרגש לראות את כולם בתוך הפעילות הזאת”.

אתם מרגישים שיש פתיחות גדולה יותר לנושא היום באזור הפריפריה?

דודי: “אני מרגיש שכן יש פתיחות. גם לפני שלוש שנים כשהתחלתי את הפעילות שלי באחווה וגם היום. במחאה שהרמנו בקיץ הקודם בנושא הפונדקאות ושיוויון זכויות לקהילה, שהתקיימה בצומת רסקו בקרית שמונה, הגיעו המון אנשים שאכפת להם. זה לא 100 אחוז אבל זה שיפור מטורף, ואני רואה איך זה משתפר משנה לשנה”.

הפעילות של האחווה מתאפשרת בעזרתן של אגודת הסטודנטים בתל חי והנהלת המכללה על ידי פרסומים, תקציבים וכו’, ונראה כי הפעילות של האחווה ענפה. ביום שישי האחרון התקיים “יום ההבנה” במכללה שצוין על מנת למדר את ההומופוביה, ביום שלישי (28.5.19) יתקיים אירוע של תוכנית “שווים” בקרית שמונה עם כל תנועות הנוער בעיר במסגרת יום ההבנה, וביום רביעי (29.5) יתקיים אירוע לקהל הרחב בפאב האנשו בנושא זהויות, הטרדות ומרחב פתוח. האירוע הינו פרי שיתוף הפעולה בין מסלול פרקטיקה לשינוי מדיניות של החוג לעבודה סוציאלית והאחווה הגאה. הקהל הרחב מוזמן, הכניסה חופשית.

 

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב google
Google+
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn