תוכנית “דרך הרוח” היוקרתית לתלמידי התיכון הגיעה לגליל ותתחיל את שנתה הראשונה במכללה האקדמית תל-חי * עשרות תלמידים מבתי הספר דנציגר, אולפנית דרכא, הר וגיא, עמק החולה ועינות הירדן, נרשמו ללימודי פילוסופיה וספרות ברמה של 5 יח”ל לבגרות * פרופ’ אמיר גולדשטיין, מהמכללה האקדמית תל-חי: “אני משוכנע שפתיחת בית החינוך בתל-חי מהווה בשורה של ממש לחינוך בגליל. אווירת הלימודים וחוויית הלמידה הן ייחודיות ומאפשרות לתלמידים לספוג את אווירת האקדמיה ולקחת חלק במפגשים מרתקים בגובה העיניים”
ארגון “דרך רוח” פותח בית חינוך שישי למדעי הרוח במכללה האקדמית תל חי. במסגרת זו, תפעלנה שתי כיתות לימוד חדשות (מגמה על אזוריות) ברמה של 5 יח”ל לבגרות בתחומי הפילוסופיה והספרות המיועדות לתלמידי כיתות י’. לימודי התוכנית יתקיימו החל מה-12 בספטמבר 2019, כחלק מלימודיהם של התלמידים בבית הספר.
עשרות תלמידים מבתי הספר העל יסודיים באזור- דרכא דנציגר ואולפנית דרכא מקרית שמונה, תיכון עיינות ירדן, הר וגיא ועמק החולה, כבר נרשמו לתוכנית וצפויים להגיע למכללת תל חי מדי שבוע בימי חמישי, בין השעות 16:30 – 20:00.
את התוכנית “דרך הרוח” ייסדו סיגל נאור פרלמן, בעלת תואר דוקטור בספרות ומרצה באוניברסיטת חיפה, וליאור פרלמן, כלכלן בהכשרתו, אשר בשנים האחרונות ניהל את פרויקט עתידים לגיוס בני נוער מהפריפריה לעתודה האקדמית של צה”ל.
“דרך רוח” שמה לעצמה מטרה לקדם ולטפח את מדעי הרוח בישראל ולשלבם עם תחומי דעת ועשייה נוספים, במטרה למצות פוטנציאל אנושי שיעשיר ויחזק את הזירות החברתיות, התרבותיות, העסקיות, הממשלתיות והפוליטיות, כבסיס לישראל מצליחה.
במסגרת זו, מפעיל הארגון מזה 8 שנים 5 בתי חינוך למדעי הרוח לתלמידי תיכון במוסדות האקדמיים ברחבי הארץ, ובתל-חי ייפתח הבית השישי, אשר יופעל בשיתוף עם המכללה, משרד החינוך, הרשויות המקומיות באזור ובסיוע של מגבית קנדה.
ליאור פרלמן, אשר ייסד ומנהל את התוכנית עד היום, מסביר כי התוכנית נולדה בשל החוסר במקצועות הומניים ברחבי הארץ. “אין היום מגמות הומניות, כמו היסטוריה, ספרות ופילוסופיה, ברמה של 5 יחידות. לא רק בפריפריה, אלא בכל הארץ. ולכן, התחברנו עם מוסדות אקדמיים ועם בתי ספר שונים ופיתחנו את התוכנית הזאת”.
יש לציין כי אין מדובר בחוג העשרה, אלא בתכנית לימודים אשר מאושרת על ידי משרד החינוך כמסלול מוגבר (5 יח”ל) לבגרות, מגמת בחירה שלישית, שמקנה לתלמידים ידע כללי נרחב ומיומנויות למידה חיוניות, כמו קריאה וכתיבה ברמה אקדמית, ובמסגרתה יכתבו התלמידים גם עבודת גמר.
פרופ’ אמיר גולדשטיין, מהמכללה האקדמית תל-חי, אמר כי “זכיתי להכיר אישית את מובילי תכנית ‘דרך רוח’ ואני משוכנע שפתיחת בית החינוך בתל-חי מהווה בשורה של ממש לחינוך בגליל. אווירת הלימודים וחוויית הלמידה הן ייחודיות ומאפשרות לתלמידים לספוג את אווירת האקדמיה ולקחת חלק במפגשים מרתקים ‘בגובה העיניים'”.
גולדשטיין מציין בסיפוק את הקבוצה האיכותית של בני הנוער שנרשמו לתכנית מכל הרשויות באזור. יחד עם מרצים בכירים נוספים בתל-חי, הוא מתכוון להיות מעורב אישית בתכנית וללוות אותה: “ההוראה בבית החינוך מבוססת על שיטות ייחודיות וחדשניות והיא מועברת על-ידי מרצים מעולים בעלי רקע אקדמי עשיר בתחומם”, אמר גולדשטיין.
את מגמת הפילוסופיה יוביל אדם ויילר שלימד בדנציגר וכיום מלמד במכללה, וספרות תוביל טליה הלוי, דוקטורנטית באוני’ חיפה. כמו כן, התכנית תחשוף את התלמידים לפעילויות תרבותיות מגוונות, למפגשים עם אנשי רוח מתחומים שונים ולמגוון פעילויות נוספות המתקיימות במכללה.
.
הלימודים יפתחו ביום חמישי 12/9/19 בשעה 16:30 בקמפוס המזרחי של המכללה האקדמית תל-חי.