ט”ו בשבט בפתח ומשרד החקלאות קורא לציבור לצרוך פירות טריים אשר עדיפים על פירות מיובשים: “פירות מיובשים יותר מצומקים, מכילים פחות ויטמינים ותוספות של צבעי מאכל מלאכותיים, סוכר וקלוריות מיותרות, אז למה להתעקש לצרוך פירות מיובשים?”
מרבית המשפחות בישראל נוהגות לצרוך פירות מיובשים בט”ו בשבט כנהוג במסורת. בעבר, בשל מחסור בפירות טריים עבור יהודים שחיו בגלות, הפיתרון הקל היה צריכת פירות מיובשים. היום ניתן למצוא ברשתות השיווק עשרות סוגים של פירות טריים, ללא כל צבע מאכל או עיבוד תעשייתי.
השר אורי אריאל: “ארץ ישראל השתבחה בפירות ובירקות נהדרים ובזכות החקלאים שלנו אנחנו גם יכולים לאכול אותם. אני קורא לכולם בחג האילנות, ליהנות מפירות טריים ואיכותיים, ובמקום תאנה יבשושית תאכלו תאנה טבעית, ובמקום משמש מצומק תאכלו משמש טרי ובריא”
עוד אומרים במשרד החקלאות כי על פי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, הישראלי הממוצע צורך בחודש פירות בשווי 120 שקלים בלבד. במשרד ממליצים לצרוך בט”ו בשבט פירות טריים, כבכל שאר ימות השנה, ולהרוויח טריות וערכים תזונתיים בעשרות זנים של פירות, שעדיפים על אלו הנמצאים בפירות המעובדים.