פורים בפתח – זה הזמן לחגוג עם משלוחי מנות מפנקים ואוזני המן פריכים במילויים מפתיעים.
רשת קפה ביגה מנדבת מתכון עשיר וייחודי לאוזני המן במילוי “פלורנטין” (מגוון אגוזים שונים מובחרים).
מתכון לאוזני המן במילוי פלורנטין
מרכיבים מלית :
85 גרם שמנת מתוקה
65 גרם דבש
סוכר לבן 250 גרם
חמאה 165 גרם
אגוזי לוז טחונים גס – 40 גרם
שקד טחון – 40 גרם
אגוז מלך טחונים גס – 40 גרם
מלח – 5 גרם
פקאן קלוי – טחון גס – 155 גרם
בוטנים – טחון גס – 155 גרם
מרכיבים בצק –
300 גרם חמאה
185 גרם אבקת סוכר
60 גרם אבקת שקדים
500 גרם קמח
4.5 גרם מלח
2 ביצים
הוראות הכנה –
1.שמים את השמנת, סוכר, חמאה והדבש בסיר מבשלים עד רתיחה תוך כדי עירבוב עד קבלת גוון קרמל בהיר וסוגרים את האש.
2. מוסיפים את האגוזים שטחונים גס, מערבבים ומורידים מהסיר לתוך כלי נירוסטה או פלסטיק לקירור
3. לאחר שמתקרר ( לפחות 3 שעות) , יוצרים כדורים קטנים במשקל של 8 גר’
4. הכנת הבצק:
א. יש להכניס את כל החומרים למיקסר וללוש כ-5 דקות במהירות. צריך להתקבל מרקם שטרוייזל, שבו כל החמאה נספגה.
ב. להוסיף למיקסר את הביצים, תוך כדי ערבוב ולערבב כ- 5 דקות, עד לקבלת בצק אחיד.
2.נותנים לו לנוח לחצי שעה במקרר מכוסה בניילון נצמד
3. מרדדים את הבצק לעובי 3 מ”מ וקורצים עיגולים של 8 ס”מ (קוטר)
4. ממלאים את העיגולים שקרצנו בכדורי הפלורנטין ומקפלים לאוזן המן
5. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות ואופים כ- 12 דק’
6. לצנן ולהגיש עם מעט אבקת סוכר מעל
צילום אסף לוי