משרד החקלאות אקלם בארץ זן חדש של בטטות. הבטטה הלבנה מכילה שליש מכמות הסוכר וסופחת פחות שמן במהלך הטיגון.
כולנו מכירים את הבטטה הכתומה, שהיא הנפוצה והמוכרת ביותר, אך בעולם קיימים זנים רבים ומגוונים של בטטות. לאחרונה אקלמו מדריכי שירות ההדרכה והמקצוע במשרד החקלאות זן חדש של בטטות מארצות הברית לטובת הרחבת שוק הבטטות בשווקים בארץ.
במהלך שלוש שנים בוצעו מבחנים של מספר זנים, נעשו תצפיות והערכה של תנאי הגידול באקלים הישראלי, ונכתב פרוטוקול הגידול המתאים לאקלים הישראלי לטובת הזן החדש – זן בטטות לבנות.
הזן החדש מכיל שליש מכמות הסוכר הנמצאת בבטטה הכתומה והוא סופח הרבה פחות שמן במהלך הטיגון. כמו כן, יתרון נוסף הוא שניתן לאחסן ולשווק את הבטטות החדשות עד חצי שנה לאחר האסיף, תוך שמירה על תנאי אחסון של טמפרטורה ולחות מתאימים.
צילום דפנה יוריסטה