במלאת שבע שנים לפטירתו של ראש העיר הראשון של קרית שמונה אברהם אלוני והיות ודבר לא השתנה מאז נביא את כתבתו של רועי אלפסי מהשנה שעברה- נשמח לתגובתכם.
שש שנים לפטירתו של ראש העיר הראשון-
איפה הכבוד?
השבוע ימלאו שש שנים לפטירתו של ראש העיר הראשון והאהוב של העיר קריית שמונה אברהם אלוני ז”ל 0 במהלך שש השנים האחרונות לא מצאו לנכון בהנהלת העיר קריית שמונה להנציח את שמו של ראש העיר המיתולוגי 0 בעבר גבי חסין, חבר מועצה לשעבר, העלה בישיבת מועצה החלטה לקרוא רחוב על שמו של אברהם אלוני ומאז ועד היום הנהלת העיר הנוכחית לא מצאה את הדרך הנכונה והראויה להנצחת שמו של מי שפיתח את העיר במו ידיו, בונה הארץ ובן לדור הנפילים
אברהם אלוני הגיע לקריית שמונה בגיל 32 על ידי שולחו – דוד בן גוריון, שקרא אותו לדגל וביקש ממנו לצאת בשליחות מפא”י לקריית שמונה, בתפקיד מזכיר מועצת הפועלים. את התפקיד מילא עד היבחרו לראשות העיר ב-1971. בשנה זו נבחר אלוני לראשונה לראשות העיר, וכיהן בתפקיד עד שנת 1980. במהלך כהונתו כראש העיר הראשון של קריית שמונה, הביא אלוני לתנופת בנייה ופיתוח מרובה, אשר לא זכורה כדוגמתה והיה אחראי להקמתם של: בית הקשיש, הבריכה האולימפית, שכונת אשכול, מרכז הטניס, בית הספר תל-חי, שכונת האצ”ל, המרכז המסחרי, המשביר לצרכן, השקם, תחנות הדלק פז ודלק, קולנוע שניר, מלון הצפון, רוב בתי הכנסת בעיר, שכונת פלדמן, מד”א, קופת חולים “מרכז”, בנק הפועלים, המתנ”סים, בית אדלשטיין, כל נדרי וארתור פוקס, גיבור, תע”ש, המאפייה המרחבית, עוף הגליל, בית העלמין החדש, אצטדיון האתלטיקה, בית הליכוד ומעוז בית”ר, הבימה המרכזית, מכללת תל חי והקמפוס, מרכז הנוער ואזור התעשייה הצפוני. כמו כן, הביא אלוני להקמת רבים מהמקלטים, סלילת כבישים, הקמת גני משחקים לילדי העיר ולהכנסת המחשבים הראשונים למערכת החינוך.
נדיר הוא כי ראש עיר, דומיננטי ומוצלח ככל שיהיה, יטביע חותם כה עז בקהילתו עד כי יהפוך להיות מזוהה עם המקום והמקום עמו. כאלו היו טדי קולק של ירושלים, שלמה להט (צי’ץ) של תל אביב, אריה גוראל של חיפה, יעקב טרנר של באר שבע ואברהם אלוני של קריית שמונה. את שלמה להט כיבדה העיר תל אביב בטיילת חוף על שמו, את טדי קולק כבדה עריית ירושלים באצטדיון הכדורגל הידוע מכל, את אריה גוראל כיבדה עיריית חיפה ברכבל על שמו, את טרנר של באר שבע כבדה עיריית באר שבע בקריאת אצטדיון הכדורגל החדש על שמו. ואילו רק אצלנו בעיר קריית שמונה, נראה כי הנהלת העיר והעומד בראשה בשבע שנים האחרונות, שכחו את עברם ואת מי שהביא לקריית שמונה כל כך הרבה. במהלך שתי הקדנציות בהן כיהן כמנהל המוניציפלי של קרית שמונה (1971 – 1980) הפכה העיירה לעיר מן המניין. תרומתו הגדולה של ראש העיר הראשון של קריית שמונה היתה הרבה מעבר לאנושיותו החמה. הוא הטביע בעיר שאהב את חותמו בכל פינה, בחזון והגשמה ששייכים לבני דור אחר שצעד כאן פעם, בקרבנו. בונה הארץ ובן לדור הנפילים. מן הראוי שהעיר שבנה במו ידיו, תדע להחזיר לו באופן המכבד את שמו והמכבד את עירו.
מעיריית קריית שמונה נמסר: “הרשות מטפלת בנושא במלוא הכבוד לאדם שתרם רבות לפיתוחה ושיגשוגה של העיר. פועלו של אלוני ראוי להוקרה והערכה ואין ספק כי הרשות תמצא את הדרך להנציחו בצורה מכובדת וראויה. תקבע ישיבה בנושא בימים הקרובים, כדי לאשר את הקריטריונים להנצחת אישיים וראשי עיר לשעבר בקריית שמונה”.
גילוי נאות:
העורך האחראי של מידע שמונה הינו בנו של אברהם אלוני ז”ל