שנת לימודים חדשה נפתחה בדרכא-דנציגר במגמת התחדשות. שני מסלולי לימוד נפתחו בבית הספר: ניהול תיירות ותזונה. בית הספר דנציגר בקרית שמונה מאפשר לתלמידיו להתמחות במקצועות המובילים של המאה ה- 21 ובעידן הגלובליזציה, לרבות תיירות ותזונה.

מגמת התיירות מורכבת משתי התמחויות: ניהול תיירותי – מפעילי תיירות נכנסת, סוכני ויועצי נסיעות ותיירות, וניהול מלונאי – פקידי קבלה במלון.

תכנית הלימודים במגמת הניהול התיירותי מאפשרת לתלמידים להכיר את המאפיינים התיירותיים, תיירות נכנסת, ניהול וייעוץ תיירותי במשרדי נסיעות, ניהול חשבונות והזמנות. תלמידים שיבחרו במגמת הניהול המלונאי יוכלו ללמוד את נהלי קבלת ההזמנות ואורחים במלון, ניהול מלונאי ויישומי המחשב. תלמידים אלו יוכלו להשתלב בעתיד כפקידי קבלה במלון וכן במשרדים המארגנים תיירות נכנסת לישראל.

חניתה מעוז, מנהלת בית הספר דנציגר אומרת כי “התיירות במאה ה-21 היא ענף כלכלי חשוב ביותר בישראל בכלל ובאזורי הגליל והגולן בפרט, וקשורה באופן ישיר למטרות הלאומיות לפיתוח התיירות בישראל. בוגרי המגמה יוכלו להשתלב באתרי הנופש והאירוח השונים באזור מגוריהם.”

הבגרות בתחום מדעי התזונה שייכת למגמת חקלאות ומשלבת תכנים במדעי התזונה והטכנולוגיה של המזון. התלמידים ירכשו ידע נרחב הכולל היבטים שונים בתזונה, תוך הדגשת הקשר בין המזון ורכיביו, תזונה נכונה וההשפעה על בריאות האדם. התוכנית מורכבת מלימודים עיוניים ומעשיים תוך התנסות במטבח ובמעבדה.

מבית הספר מציינים כי נושא התזונה מעורר עניין רב בקרב בני הנוער, אשר מודעים לקשר בין התזונה לבריאות הגוף ולעיתים חסרי הידע הנכון בתחום הדיאטות והפרעות אכילה. לכן, ישנה חשיבות רבה להקניית המידע הנכון במסגרת בית הספר, בשילוב פעילות מעשית אשר מקנה למידת כישורי חיים, שיתוף פעולה צוותי ומשמשת גם כתרפיה וריפוי בעיסוק.

חניתה מעוז, מנהלת דנציגר: “בוגרי המגמה יוכלו להשתלב בתעסוקה בכל ענף המזון, להמשיך בהרחבת השכלתם במגוון לימודי התזונה והמזון הקיימים, ולממש ידיעותיהם בתחום העיוני והמעשי. דרכא-דנציגר מתעל משאבים רבים כדי להכשיר את בוגריו לחיים בריאים ומספקים מקצועית”.

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב google
Google+
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn