ד"ר רן סוצקוורין קרדיט צילום: יריב קריסטל

חדשנות כבסיס לקיימות: בצל המלחמה – כנס כנרת העשירי להנדסה וחדשנות בתחום המים

ביום שני התקיים במלון “נבל דוד” שבכפר נחום בצפון הכינרת, כנס כנרת העשירי להנדסה וחדשנות בתחום המים ביוזמת המכללה האקדמית כנרת שהתמקד השנה בחדשנות כבסיס לקיימות במים . הכנס, שנערך בשיתוף חוקרים, סטודנטים, מרצים, יזמים, נציגי תעשייה ומקבלי החלטות, עסק בדרכים להתמודד עם האתגרים הגוברים בתחום משק המים, תוך שימת דגש על חדשנות, פיתוחים טכנולוגיים ושיתופי פעולה בין-תחומיים.

הכנס התקיים בצפון הארץ, לחופי הכנרת, כחלק מראיית החשיבות לפיתוח האזור וההון האנושי הנמצא בו. בצל אי הוודאות שמעמיד המצב הביטחוני בישראל את תושבי הצפון, הכנס כלל יותר מ-500 משתתפים ומיצב את עצמו גם השנה ככנס המוביל של סקטור המים בישראל.

ד”ר רן סוצקוורין קרדיט צילום: יריב קריסטל

משתתפי הכנס נחשפו לסוגיות הבולטות על סדר היום בתחום המים, ביניהן:
• הצגת פתרונות הנדסיים חדשניים לשיפור היעילות והשימוש במקורות המים.
• טכנולוגיות לטיפול בשפכים ומחזור מים לשימושים תעשייתיים וחקלאיים.
• תפקידם של מהנדסי מים בעיצוב מדיניות גלובלית ומשבר האקלים.
• שיתופי פעולה בין אקדמיה, ממשל ותעשייה לפיתוח פתרונות ברי-קיימא.

הכנס כלל הרצאות ופאנלים מרכזיים בהשתתפות דוברים מובילים, ביניהם מומחים בינלאומיים שהציגו דוגמאות לשימושים מתקדמים בטכנולוגיות מים ויזמים שהדגימו את הדרך שבה חדשנות טכנולוגית מובילה לתוצאות ממשיות במשק המים.

ד”ר רן סוצקוורין, ראש המחלקה להנדסת תעשיות מים במכללה האקדמית כנרת:
“הכנס מדגיש את מקומה של חדשנות טכנולוגית כגורם מרכזי בהתמודדות עם אתגרי המים של העתיד. במכללה האקדמית כנרת, אנו רואים חשיבות עליונה בחינוך דור העתיד של מהנדסות ומהנדסים לתעשיית המים המקומית והגלובלית. אנו מאמינים ודוחפים גם ליצירת חיבורים בין אנשי אקדמיה לתעשייה ומקבלי החלטות, במטרה לפתח פתרונות יעילים וברי-קיימא למשבר המים. אנו גאים ושמחים על המעורבות של השותפים שלנו לדרך, מקורות, רשות המים, קהילת המים WaterEdge.IL, קרן קיימת לישראל (קק”ל), השירות המטאורולוגי ועוד”.

בתמונות: ד”ר רן סוצקוורין קרדיט צילום: יריב קריסטל

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב google
Google+
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn