עונת האביב הינה שיאה של הפריחה במגוון צבעים וסוגי פרחים ססגוניים. יוני אוסרוביץ, האגרונום של חברת טוף מרום גולן, ממליץ כיצד לעשות את זה נכון, כדי שהדשא של השכן לא יהיה ירוק יותר משלכם.

 

 

  1. הימים מתארכים, הטמפרטורות עולות והגן מתעורר. זה הזמן ליהנות מערוגות הצמחים בשיא פריחתם, זו העונה האולטימטיבית לשתילות חדשות, לטיפול ולעידוד הצמחים הקיימים.

 

  1. השקיה- החורף השחון מצריך אותנו להפעיל את מערכות ההשקיה כבר עכשיו. בדקו שמחשב ההשקיה מחובר ופועל ותקנו פיצוצים בצנרת הטפטוף. חשוב גם לבדוק שהמסנן המגן על הטפטפות מחלקיקים זרים אינו סתום או שבור.

 

 

  1. דישון- יש לכם מערכת דישון? זה הזמן להתחיל ולהזין את הצמחייה. ניתן להשתמש בדשן מוצק או נוזלי, באדניות רצוי להוסיף דישון איטי ל-6 חודשים לפחות. בשתילות חדשות יש לערבב 2-3 גרם דשן לליטר מצע גידול בעוד באדניות קיימות ניתן לחורר את פני השטח שמתחת לטפטפות להוסיף את גרגרי הדשן.

 

  1. שיחים ועצים- ככל שהבור גדול יותר, תשופר קליטת העץ והשיח בקרקע, כך נחווה התפתחות מהירה יותר של השתיל. מומלץ, כי נפח בור השתילה יהיה לפחות כפול בנפחו מכלי הגידול בו מגיע השתיל. את הקרקע יש לערבב עם קומפוסט איכותי של טוף מרום גולן ביחס של 9:1, 9 (אדמה) לאחד (קומפוסט). לחילופין ניתן להשתמש במצע הגידול של טוף מרום גולן “בנטל 15”, המגיע עם קומפוסט כבר בתוכו, במקום המילוי בקרקע. יש צורך להדק קלות על מנת לייצב את העץ או השיח.

 

 

  1. פרחים עונתיים, ירקות ותבלינים – עתה, לאחר הפסח, ניתן להתחיל ולחדש אדניות במינים האופייניים לקיץ. למצע גידול חדש מבנה מאוורר ותכולת חומרי הזנה שתתמוך בגידול, את המצע הישן נוכל להצניע בקרקע בגינה. בעת השתילה בערוגה מומלץ להרטיב, לפזר כ- 5 ליטר קומפוסט למטר מרובע, להצניע ולהפוך את הקרקע הלחה בעזרת קלשון. פעולה זו תאפשר התפתחות טובה יותר והתארכות מהירה של השורשים אל עומק הקרקע. לאחר מכן עלינו לפורר את הגושים וליישר את הקרקע לקבלת ערוגה נוחה לשתילה.

 

  1. מדשאות- מזג האוויר מתחמם וזה הזמן להתחיל בהשקיה סדירה וכיסוח. מדשאות על גג נדרשות ברוב המקרים להשקיה במנות קטנות יותר אך בתדירות גבוהה. בעונה זו מומלץ להוסיף דשנים חנקניים המיועדים לשימוש בדשא, בשחרור מבוקר.

 

 

 

 

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב google
Google+
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn