צוות חממת The Kitchen Hub  , של חברת שטראוס, הגיעו לביקור בקריית שמונה במטרה לבחון מקרוב את הפעילות שמתקיימת בגליל בתחום הפוד-טק. בביקור במכון המחקר מיגל נחשפו אנשי החממה למגוון רחב של מחקרים בתחומים הרלוונטיים ביותר בהקשר של הפוד טק ותעשיית המזון, עם ראיה עתידית.

צילום: מכון מחקר מיגל

בין המחקרים שהוצגו: הפקת חלבון וחומרים שונים מפטריות, טכנולוגיה מבוססת ידע להגדרת איכות, חיי מדף ותאריך תפוגה לפירות וירקות, מערכות מתקדמות לניסויים פרה קליניים בהקשר של מזון, ופרויקט הקינואה למאכל, הכולל את הגידול, העיבוד והפקת חומרי מזון ומוצרים חדשים.

אורי בן הרצל, סמנכ”ל מכון המחקר מיגל שאירח את צוות החממה אומר, כי קיימת חשיבות גדולה לשיתוף רעיונות בין אנשי אקדמיה, חוקרים ואנשי תעשייה, במטרה לקדם ולהוביל את העולם לחיפוש אלטרנטיבות עתידיות לפיתוח מזון, לאור אתגרים קיימים וצפויים עם הגידול באוכלוסייה בעולם, שעל פי תחזיות האו”ם תגיע בשנת 2050 ל- 9.7 מיליארד בני אדם, בנוסף לפחיתה במים ושטחי גידול זמינים, ועליה בצריכת החלבון הכללית. בנוסף קיימת מודעות גבוהה יותר לצריכת מזון בריא, טבעי, ופונקציונאלי, ולכן חברות המזון פועלות בשיתוף עם מכוני המחקר בניסיון לחיפוש פתרונות ושיטות חדשות לייצור חומרי גלם ומוצרי מזון לקראת העתיד. אין ספק שבתוך מספר שנים תהפוך ישראל למעצמת ידע בתחום הפוד-טק, ממש כמו בתחומי ההיי טק והאגריטק.

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב google
Google+
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn