יום האישה הבינלאומי מתקרב אלינו בצעדי ענק, אבל אידה קריספיל, יועצת ראש עיריית קרית שמונה למעמד האישה, כבר עוזרת שנים לנשות העיר לחיות חיים איכותיים וטובים יותר * “אני לא עושה זאת בשביל הכתר, אלא רק בשביל העשייה”

 

אידה קריספיל, יועצת ראש העיר למעמד האישה, היא ילידת קרית שמונה ואמא לשלושה ילדים. אף אחד מהם לא נשאר בצפון. “דור מסיים השנה תואר שני במשפטים והוא גר ברמת גן, אושר לומדת פסיכולוגיה קלינית באוניברסיטת תל אביב ורביד היא ‘השגרירה’ שלנו בקנדה. היא ממתגת את ישראל באמצעות המוזיקה ועושה עבודה נפלאה” מספרת אידה. “כולם היו חלק משמעותי מאוד בקרית שמונה כי תמיד העברתי להם את המסר שהקהילה היא חלק מהמשפחה. הוריי היו ממייסדי העיר ואת אמא שלי ז”ל הכירו כדודה אסתר שעזרה לחיילים. גם אצלי זה הגיע מהבית. אמא הייתה דמות מוכרת שהסתובבה בכל האיזור”.

אידה הינה פעילת ציבור מזה שנים רבות. היא הייתה חברה בוועדי הורים מרכזיים, היא חלק ממקימי עמותת ה.ל.ה שמפעילה את ההוסטל בקרית שמונה ועד היום חברת הנהלה בהוסטל, חלק ממקימי תאטרון מראה ועד היום חברת הנהלה במקום, היא נציגת האחים השכולים ובעבר היא שברה את תקרת הזכוכית כאשר מונתה ליושבת הראש הראשונה של וועד העובדים בקרית שמונה.

“במשך כל חיי אני בעשייה למען אוכלוסיות מוחלשות, קשישים. זה הייעוד שלי בעולם. כנראה שהגעתי בשביל לעשות את זה. במהלך השנים תמיד חזרתי לחינוך המיוחד בכל מיני דרכים. כיום אני מנהלת מע”ש (מרכז תעסוקה לאנשים בעלי צרכים מיוחדים) ויועצת ראש העיר למעמד האישה”.

כמה זמן את בתפקיד כיועצת?

“כבר 3 שנים. לפני שהגעתי, לא היה לתפקיד ‘בשר’. הכנסתי הרבה מאוד מ’האני מאמין’ שלי. אני באה לעבוד, עם כל הנשמה ועם כל הלב. לא מחשבות ולא הנהלת חשבונות ולא כלום. לאורך השנים הבאתי את מקומה של האישה בכל מיני וועדות שהתקיימו. תמיד השמעתי את קולן של הנשים שהיו במצוקה ותמיד הן קיבלו את הסיוע והליווי האישי שלי לאורך כל הדרך. אני מאמינה שהטבעתי חותם בתחום שלי. הדרישות של התפקיד הרבה יותר מובנות היום מאשר היו בעבר. עם הזמן גם למדתי, עשיתי השתלמויות שונות והפכתי לחברה בוועד הארצי של היועצות לקידום מעמד האישי. אני חברה מאוד פעילה שם”.

מה את עושה במסגרת תפקידך?

“השנה היו הרבה פעילויות חברתיות. את נושא האלימות במשפחה אני מקדמת כבר מגילאי בית הספר, ותמיד בעבודה משותפת עם כמה שיותר אנשים. אף פעם לא הייתי סוליסטית. תמיד צירפתי אליי נשים שעשו, פעלו ותרמו מזמנן למען קידום האישה. למשל, קיימתי אירוע ביום מעמד האישה, בו לקחו חלק 450 נשים מכל הגילאים, קידמתי הפגנות בשטח נגד רצח הנשים, וזה בשנה האחרונה. בשנים קודמות קיימתי סדנה של הגנה עצמית לעובדות סוציאליות וימי חשיפה לנושא ההטרדות המיניות”.

מה ההבדל בין העשייה שלך לארגוני הנשים השונים?

“לכל ארגון יש את ה’אני מאמין’ שלו אבל כולם באים לשרת מטרה אחת, פשוט כי את אישה. אני יכולה להגיד עכשיו, לאחר הבחירות האחרונות, שהנושא תפס תאוצה ובפעם הראשונה מונתה ממונת תחום העצמה נשית בעירייה, חן אדלר. אישה שהיא לא פוליטיקאית, בלי אגו שפשוט באה לעשות עבודה. כמו כן, לראשונה חברנו כל מנהלות הארגונים המקומיים למען נשים והקמנו מועצת נשים משותפת, שולחן עגול בו חברות נשים מנעמ”ת, ויצ”ו, אישי נשי, אמונה, ומתנדבות מהקהילה שלא שייכות לשום ארגון. כולן. ב-5 במרץ נצא לראשונה באירוע של יום האישה הבינלאומי, ערב מומלץ לכל אישה”.

יום האישה הבינלאומי יצויין בהיכל התרבות קרית שמונה ב-5 במרץ, במעמד ראש העיר אביחי שטרן. בת אל פאפורה תספר את סיפורה האישי, ובנוסף, יתקיים פאנל הורות וקריירה או איך משלבים בין השתיים.

“באירוע הזה אנחנו שמים את האגו בצד ומתאחדים למען מטרה אחת. כל ארגון יציג את השירותים שלו וכל אישה יכולה לבחור מבלי להשתייך לארגון אחד ספיציפי. המחשבה היא הרבה יותר רחבה”.

את רואה התקדמות בנושא בעיר?

“כל יום רוצים להיות טובים יותר מיום האתמול. השנה רצה בבחירות אישה אחת וישנן שתי נשים חזקות במועצה. קולן של הנשים מושמע הרבה יותר. אני עדיין אהיה השופר של הנשים בכל מקום ואמשיך לקדם את הנושא בכל דרך אפשרית. אני לא עושה זאת בשביל הכתר, אלא רק בשביל העשייה”.

 

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב google
Google+
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn