פרויקט חוצה מגדר החל לפעול לאחרונה במפעל קפרו תעשיות שבקיבוץ קדרים בגליל העליון, שקלט קבוצת נשים דרוזיות המשתלבות בכל פסי היצור.

 

רק 32% מהנשים הדרוזיות משתלבות בשוק העבודה, רובן עובדות בתוך הכפרים בשל בעית תחבורה. למפעל בקדרים הן יגיעו עם הסעה מסודרת. השלב הבא: שילוב נשים צ’רקסיות.

 

שירי פריאנט

 

במפעל של קפרו תעשיות, הממוקם בקיבוץ קדרים, החל לפעול פרויקט חיובי ומקסים, אשר במסגרתו נקלטו קבוצת נשים דרוזיות לעבודה במפעל בכל פסי היצור. המפעל, אשר מייצר ציוד מדידה, נמצא כעת בשלבי צמיחה בעקבות הובלת קו מוצרים חדש. מתוך החזון של החברה לשלב בין עובדיה אנשים מכלל המגזרים, גויסו נשים דרוזיות מהכפר בית ג’אן לעבודה, כאשר המטרה היא לקלוט נשים נוספות, כולל מהמגזר הצ’רקסי.

 

חברת קפרו הממוקמת בקיבוץ קדרים, הוקמה בשנת 1989 ומייצרת פלסים, לייזרים וציוד מדידה  לשוק המקצועי ול”עשה זאת בעצמך”. החברה אשר פועלת כבר מעל 25 שנה גאה להיות ספק תעסוקה ההולך וגדל לעובדים רבים מיישובי הגליל, יהודים ודרוזים שעובדים יחדיו.

 

באופן כללי, על פי הדעה הרווחת, נשים מתקשות למצוא עבודה, בעיקר בגליל. על פי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, רק כ-32% מהנשים הדרוזיות משתלבות בשוק העבודה. מרביתן עובדות בתחומי החינוך וההוראה, לרוב בתוך הכפרים עצמם. זאת מטעמים תרבותיים, אך גם בשל הקושי להתנייד. רפי בן יוסף, מנכ”ל החברה, אומר כי על מנת להקל על הנגישות למקום העבודה, מופעלות הסעות מבית ג’אן למפעל. “מעבר לחובתנו, זוהי זכות גדולה עבורנו לספק משרות לכל תושבי הגליל. אנחנו דואגים להפעיל מערך הסעות המאפשר לעובדים להגיע לעבודה באופן ישיר וללא מאמץ, להקל על עליהם ובכך לעודד תעסוקה”.

 

העובדות שנקלטו מבית ג’אן, עובדות בעמדות כיול המוצרים ואחראיות על בדיקת דיוקם. הן עברו הכשרה בהתאם לדרישות העבודה ודרישות האיכות המונהגות במפעל. קבוצת הנשים עובדת מדי יום ומשתלבת עם שאר עובדי המפעל. בקפרו מציינים כי הפרויקט נחל הצלחה הדדית, ורואים זאת בעקבות הבקשות של נשים נוספות להצטרף לעבודה בחברה, וכאמור, ישנה כוונה להרחיב את הגיוסים.

 

בן יוסף מוסיף ואומר כי העסקת הנשים היא חלק חיוני בתמיכה הכלכלית של החברה הדרוזית באזור: “חלק מהאני מאמין של קפרו הוא להתאים את המפעל כך שכל מגזר ומגדר יוכל לעבוד בו. מבחינה תרבותית אנחנו רואים שההצלחה של התכנית היא בכך שהגיוסים לקפרו נעשים בשיטת חבר מביא חבר או חברה מביאה חברה במקרה שלנו, מה שמבטיח לרוב התאמה והצלחה מרבית”.

 

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב google
Google+
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn