במבוא חמה בדרום רמת הגולן נערך סיור מקצועי להצגת מחקר חדש בתחום גידול הקינואה. את הסיור ערכו ד”ר ליאור רובינוביץ’ וד”ר אביב אשר ממו”פ צפון במכון המחקר מיגל של החברה לפיתוח הגליל המובילים את המחקר, בשיתוף פעולה עם ד”ר מולי גלילי ממנהל המחקר החקלאי (מכון וולקני). בסיור השתתפו חיה רק-יהלום מנהלת מו”פ צפון, גיל שלו מנכ”ל חברת ‘אקווינום’, אנשי מבוא חמה, רכזי משקים וגד”ש מהאזור, חקלאים וחוקרים.

צילום: מו”פ צפון

בסיור הציג ד”ר ליאור רובינוביץ’ את ניסויי השדה שנעשו ברמת הגולן, בדגש על חלקות המודל. ד”ר אביב הציג למשתתפים תוצאות מניסויי גידול קינואה למספוא והזנה של חיות משק. גל גפני, סגן ראש מועצה אזורית גולן, המעודד את המחקר וגידול הקינואה בשטחים החקלאיים בגולן, סקר בפני המשתתפים את נושא טיפוח זני הקינואה והתאמת הזנים לאזורים השונים, שונות בין הארצות והיתרון הכלכלי לגידול קינואה בארץ וכן אתגרי הריבוי של הזנים השונים. בעקבות התוצאות החיוביות בתחום האגרוטכני ובתחום ההזנה של חיות המשק קיים ביקוש מצד חקלאים למיזמים החדשים לגידול הקינואה לגרעינים, למאכל לבני אדם, וקינואה למספוא להזנה במשקים.

הסיור נערך במטרה לחשוף בפני חקלאי האזור את הצלחת המחקר בגידול קינואה באופן בלתי אמצעי המתקיים מזה כשלוש שנים במו”פ צפון במימון המדען הראשי של משרד החקלאות, הבודק את פוטנציאל הגידול וההיתכנות הכלכלית של הקינואה באזור לפיתוח וגידול של  מזון עילית (סופר פוד) ברמת הגולן.

בגולן נזרעו שתי חלקות מודל במבוא חמה, בהן נבחן לראשונה גידול הקינואה בהיקף חצי מסחרי וחלקת מודל נוספת שנזרעה השנה בשטחי הגד”ש של רמת מגשימים. הקינואה נחשב לסופר פוד עקב תכונות הצמח, שעשיר בחלבון, ויטמינים, ומינרלים. לקינואה ביקוש עולמי עקב גידול הדרישה למזון בריאות.

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב google
Google+
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn