כדורסל: גליל עליון הפסידה לפיינליסטית הגביע

0 תגובות 288 ציפיות 2 דקות קרא עוד

הפועל "ריווליס" גליל עליון נתנה פייט שלושה רבעים לבני הרצליה, אך נכנע בשלהי הרבע האחרון והפסידה 105:89

מאת: אורי שמיר
צילום: ליאור זקס

13 ימים לאחר ששברה בצורת ניצחונות של שלושה חודשים עם ניצחון ביתי על אליצור נתניה, קיוותה הפועל "ריווליס" גליל עליון לזכות בניצחון ליגה שני ברציפות, במשחק החוץ מול בני הרצליה הרביעית בטבלה. שחקני הגליל קיוו שהיריבה מהשרון, המודרכת ע"י כדורסלן העבר, יהוא אורלנד – בן משגב עם ובוגר מחלקת הכדורסל של הגליל, תגיע באנרגיות נמוכות ועם עייפות מההפסד שנחלה במשחק גמר הגביע מול מכבי ת"א ביום חמישי האחרון, אך הרצליה ידעה להתעלות ואחרי שלושה רבעים עם יחסי כוחות די שקולים, הגבירה הילוך ברבע האחרון וזכתה בניצחון גדול 89:105, שמותיר את שחקני הגליל מתחת לקו האדום יחד עם אליצור נתניה.

הפועל "ריווליס" גליל עליון התייצבה למשחק, כשהגארד שחר עמיר והפורוורד די.ג'יי קנדי אינם כשירים במאה אחוזים. השניים לא שותפו במשחק כמו גם נועם אביבי, שעתידו בקבוצה אינו ברור. עם סגל קצר הצליחו שחקני הגליל לתת פייט כשלושה וחצי רבעים, אך לבסוף הבדלי הרמות והעומק בסגל בהחלט השתקפו על המגרש.

הרבע הראשון הסתיים ביתרון 16:22 לזכות הגליל, הרבע השני הסתיים ביתרון גלילי 43:44. מי שהתעלו במחצית הראשונה במיוחד היו סם אלג'יקי – שקלע 12 נקודות וקטף 5 ריבואנדים, הגארד רז אדם – שקלע 9 נקודות וקטף 6 ריבאונדים והרכז יובל שניידרמן (בתמונה), שקלע 7 נקודות.



במחצית השניה ככל שחלפו הדקות שחקני הגליל מצאו את עצמם במשבר אנרגיה, בעוד שהקבוצה האורחת הגבירה קצב בהדרגה. אחרי חמש דקות שקולות מבחינת יחסי כוחות במהלכו של הרבע השלישי, הרצליה הצליחה להשתלט על המשחק ובתום הרבע השלישי צעדה ביתרון 65:74. הרבע השלישי של המשחק היה רבע שבו ההגנות לא ממש היו קיימות, הרצליה הצליחה בשני השלישים הראשונים של הרבע לצעד ביתרון חד ספרתי גבוה משתנה, בשלוש וחצי הדקות האחרונות שחקני הגליל כבר לא הצליחו לתת אקסטרות של מאמץ, מה שאפשר לקבוצה המארחת לקלוע 16 נקודות בדרך לניצחון 89:105.

הרצליה סיימה את המשחק עם אחוזי קליעה גבוהים – 13/29 מחוץ לקשת, 14/18 מקו העונשין ו-26/45 מהבקבוק. גליל, לעומת זאת, קלעה באחוזים פחות טובים ואיימה פחות על הסל: 26/45 מהבקבוק, 5/16 מחוץ לקשת ו-22/31 מקו העונשין.  גליל איבדה 15 כדורים – ונענשה בספיגה של 25 נקודות, הרצליה איבדה 9 כדורים – ונענשה בספיגה של 13 נקודות. ההחטאות מקו העונשין והפער בספיגה בפרמטר האיבודים, הם די והותר לקבוצה במצבה של הגליל.

רשימת קלעים בהפועל "ריווליס" גליל עליון: סם אלג’יקי (בתמונה) – 25 נקודות ו-6 ריבאונדים, זאהיר פורטר 22 נקודות ו-5 ריבאונדים, רז אדם 19 נקודות  ו-6 ריבאונדים. טוני דגלאס ויובל שניידרמן – 8 נקודות כ”א, סיריל לנג'יוויין – 4 נקודות’, רון בן דר – 2 נקודות, יהל מלמד – נקודה אחת.

משחקה הבא של הפועל "ריווליס" גליל עליון ייערך בעוד כשבועיים, יהיה זה משחק חוץ מול מכבי ת"א.