תבשיל קארי אדום וירקות

חומרים:

1/4 כוס שמן קנולה

1 כף שורש ג’ינג’ר קצוץ

1 בצל סגול פרוס

5 שיני שום קצוצות

1 כפית זרעי כוסברה

1 כפית כורכום טחון

1/2 כפית זרעי כמון

3 כפות משחת קארי אדומה

2 פחיות חלב קוקוס

1 כף סוכר

4 כפות סויה

1 לימון טרי )רק המיץ(

1/2 כוס חציל קלוף חתוך לקוביות גדולות

1/2 כוס דלעת חתוכה לקוביות

1/2 כוס ברוקומיני או ברוקולי

1/2 כוס אננס חתוך לקוביות

1/2 כוס עלי בזיליקום מופרדים

1/2 כוס עלי כוסברה מופרדים מהגבעול

4 כפות בוטנים קלויים וקצוצים

 

אופן ההכנה:

קארי – בסיר רחב שמים שמן, שום, בצל, ג’ינג’ר, מאדים מספר דקות ומוסיפים זרעי כמון, כוסברה וכורכום טחון.

לאחר 2 דק’ מוסיפים את משחת הקארי ומאדים עוד 3 דק’.

מוסיפים חלב קוקוס, סויה סוכר ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה.

מורידים מהאש, טוחנים למרקם חלק ומחזיקים למחבת.

ירקות – מטגנים את החציל הקלוף בשמן עמוק עד להזהבה.

חולטים את הברוקולי במים רותחים כ 2- דק’ ומעבירים למי קרח.

הגשה – מחזירים את תבשיל הקארי לאש.

מוסיפים קוביות דלעת ומבשלים כ 10- דק’. מוסיפים את שאר הירקות

ומבשלים כ 5- דק’ נוספות. מתבלים במיץ לימון וכוסברה טרייה.

מגישים לצד קערת אורז לבן ובוטנים.

 

עוף שלם ללא עצמות במילוי אורז ושקדים

חומרים:

2 יח’ עוף מפורק

1 לימון

1 צרור עלי מרווה

1 ראש שום קלוף

2 כף זרעי שומר כתושים גס

3 יח’ לימון פרסי שחור כתוש גס

1 כוס שמן זית

מלח פלפל

למילוי:

1/2 ק”ג אורז בסמטי איכותי

750 מ״ל מים

4 בצלים אדומים קצוצים

4 גבעולי סלרי קצוצים

3 גזרים קצוצים

100 גרם שקדים פרוסים קלויים

100 גרם אגוזי מלך קלויים

100 גרם צנוברים קלויים

100 גרם חמוציות

1 צרור פטרוזיליה קצוצה דק

1/4 צרור טימין, עלים בלבד

1/4 צרור טרגון קצוץ דק, עלים בלבד

2 כפות ג’ינג’ר טרי קצוץ

1 כפית קינמון, 1 כפית כמון, 1 כפית בהרט

קורט אגוז מוסקט, מלח ופלפל

1/2 כוס שמן זית

אופן ההכנה:

עוף – מערבבים את כל חומרי הטעם ומשרים בהם את העוף למשך

24 שעות בקירור. ממלאים את העוף בתערובת האורז, סוגרים בעזרת

חוט בשר ומחט או קיסמי שיניים את פתחי העוף. מניחים את העוף על

הירקות, מוזגים כוס מים רותחים לתבנית, מכסים בנייר אפייה ונייר כסף

ומכניסים לתנור שחומם ל 180- מעלות למשך שעה. מסירים את הכיסוי

וממשיכים לצלות בחום של 200 מעלות למשך חצי שעה נוספת ומגישים.

מילוי – בסיר גדול מחממים את שמן הזית ומאדים את הבצל האדום עד

לשקיפות. מוסיפים את הסלרי והגזר ומאדים כ 10- דק’ נוספות. מוסיפים

את האורז, המלח והתבלינים ומערבבים 20 דק’. יוצקים על האורז 1

ל’ ציר עוף או מים רותחים, מכסים ומבשלים כ 20- דק’ על אש נמוכה.

מעבירים לקערה גדולה ומצננים. מוסיפים את כל יתר החומרים מערבבים

ומתקנים את התיבול. ממלאים את העופות.

ירקות – מתבלים את הירקות ומניחים בתבנית צלייה כמצע לצלייה של

העוף.

 

ירקות שורש:

2 יח’ כרישה שטופות וחתוכות גס

8 בצלצלי שאלוט

4 שורש פטרוזיליה שטוף חצוי לאורך

6 גבעולי סלרי

2 יח’ בטטה חתוכות גס

4 יח’ תפוח אדמה דזירה

8 גזרים קטנים

1 ראש שום קלוף

1 כוס צימוקים

300 גרם ערמונים קלופים בוואקום

1/2 כוס שמן זית

 

 

 

 

באדיבות מאיר אדוני לרשת יינות ביתן 

 

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב google
Google+
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn