צילום: מכבי שירותי בריאות

שומרים על פורים שמח

חג הפורים בפתח, ואיתו גם שלל סכנות. החל מווידוי תקן התחפשות שאינה דליקה, דרך אביזרים שונים ומשלוחי המנות שעלולים לגרום לחנק ועד לנצנצים וצבעי הפנים שמעלים את השאלה: האם בטיחותי לאפר ילדים? בכדי לנקוט באמצעי הזהירות פנינו לד”ר מוחמד סח, מומחה לרפואת עור ולד”ר אחמד קאסם, מנהל מוקד לרפואה דחופה במכבי שירותי בריאות בכדי לדון בסוגיות השונות ולשמור על הפורים שמח.

עבור הילדים פורים הוא ההזדמנות להפוך ליום אחד למישהו אחר, הזדמנות להתחקות עם דמות נערצת, ובמיוחד הצפייה להתאפר בשלל צבעים.  אלא שבתוך החגיגה, יש להקפיד לנהוג בבטיחות כשמדובר בעור צעיר ורגיש כמו של הילדים. מומחה לרפאות עור מזהיר כי חומרי איפור מסוימים עלולים להוביל לתגובה אלרגית, לדלקות לבעיות בריאותיות שונות

מה מכילים חומרי האיפור והאם הם מסוכנים?

“חומרי איפור לילדים וקעקועים קבועים או זמניים, אלו חומרים כימיקלים כמו עפרת, אסבסט, פתלטים המכילים חומרים משמרים וצבעים כולל מרכיב של דבק (אקריל ועוד). השאלה עד כמה מסוכן משתנה מאוד מאדם לאדם, שכן חומרים אלו יכולים לגרום לתגובה אלרגית, תגובה קלה עד תגובה קשה. למשל, תגובה מקומית המתבטאת באודם, נפיחות ותחושת שריפה וגרד, עד תגובה מפושטת במעורבות דרכי נשימה, שכאמור הדבר יכול לסכן חיים”

אילו עצות לשימוש בטוח היית ממליץ? 

“לפני השימוש בצביעה וחומרי איפור יש לעיין טוב בעלון ובמרכיבי החומר, לוודא אישור משרד הבריאות וכמובן לבדוק גם האם הוא בתוקף. המלצתי החשובה היא לבדוק רגישות לחומר על ידי מריחה על קפל המרפק פעם ביום במשך שלושה עד חמישה ימים-במידה ואין אודם או גרד אפשר להשתמש. כמו כן, יש להימנע ממריחה על שטח עור נרחב, מומלץ להימנע כמה שאפשר ממריחה סביב העיניים והפה. במידה ומופיע אודם, תחושת שריפה, גרד או נפיחות, יש להסיר את החומר באופן מידי במים וסבון ולפנות לבדיקת רופא” 

בנוסף, פנינו לד”ר אחמד קאסם, מנהל מוקד הרפואה הדחופה של מכבי שירותי בריאות בקריית מוצקין, שמסביר כי מדי שנה חלה עלייה בפניות של מטופלים בפורים מאותן סיבות:

“חג הפורים הוא אומנם מהנה עבור ילדים ומבוגרים, אך יכול להיות גם מסוכן אם לא מקפידים על כללי הבטיחות”. לדבריו אחד הדברים הראשונים עליהם יש להקפיד היא בחירת התחפושת ולוודא כי היא אינה דליקה. “אנחנו מכירים מאירועי עבר מספר מקרים על תחפושות לא בטיחותיות, למשל כאלה שמכילות נוצות, צמר גפן או פלסטיק. במקרים כאלה ילדים עלולים בטעות להיחשף למקור אש כמו תנור חימום או אפילו סיגריה-ולהיפגע מכוויות בדרגות שונות. לכן יש להימנע מכך ולוודא כי הילדים מצוידים בתחפושות שעומדות בתקנים. ברכישת תחפושות לבדוק כי קיים אישור תקן 562, על מנת להיות בטוחים שהן עברו בדיקות מטעם מכון התקנים והן עשויות מחומרים חסיני אש”.

יתרה מכך, בדגש על ילדים קטנים, ד”ר קאסם מתריע מפני תחפושות ואביזרים שונים עם שרוכים ארוכים או חוטים. “חשוב להקפיד על כך כי קיימת סכנה שאותו חוט יכול להיכרך מסביב לצוואר ולהוביל לחנק. כמו כן, באחריות ההורים לבדוק היטב שאותם אביזרים כמו אקדח, חרב או סכין לא עשויים מחומרים חדים או קשיחים אלא חומרים רכים, כאלו שלא יוכלו לפצוע את הילד או את הסביבה. אנו למודי ניסיון ממקרי עבר וקוראים לציבור ובעיקר למבוגרים לנהוג באחריות, להקפיד על כללי הזהירות ולעבור את חג הפורים בשלווה ובשמחה”.

.

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב google
Google+
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn