בימים אלה החל קטיף הדובדבן בהרי ירושלים, הרי נפתלי, מרום הגליל ובמרכז הגולן. הקטיף החל בזן הדובדבן המקדים ‘בורלא’ ובהמשך זן ‘רויאל דון’ המתוק. עונת קטיף הדובדבן תסתיים בסוף חודש יוני, תחילת יולי.
עונת החורף האחרונה התאפיינה בטמפרטורות נמוכות, כמות משקעים גבוהה ושפע מנות קור ההכרחיות ליבול גבוה בעצי הדובדבן והיבול צפוי להגיע ל- 4,000 טון בדומה לממוצע העונתי שעומד על 3,500-4,000 טון. כאשר בשנת 2021 חלה ירידה חדה בכמות היבול של הדובדבן עקב חורף שחון ללא מנות קור כאשר יבול הדובדבן עמד על כ- 1,500 טון בלבד.
מועצת הצמחים קיימה השבוע סיור שטח המקצועי לקראת תחילת עונת קטיף הדובדבנים.
הסיור נערך במטעי הדובדבן במנרה, רמת מגשימים, ומרום גולן, שם הוצגו טכניקות חדשות לעיצוב מטע, רשתות דילול, שיטות קטיף מתקדמות ועוד.
הסיור בהשתתפות ירון בלחסן, מנכ”ל ארגון מגדלי הפירות בישראל וחיה רק יהלום, מנהלת מו”פ צפון במכון המחקר מיגל של החברה לפיתוח הגליל ביוזמת משה ברוקנטל מנהל ענף הפירות במועצת הצמחים, שמעון אנטמן ענף הפירות ממועצת הצמחים ואייל יונאי מ’בראשית’ ויו”ר שולחן דובדבן במועצת הצמחים, בהשתתפות חקלאים רבים בהם מגדלי דובדבן, מדריכי שירותי ההדרכה והמקצוע במשרד החקלאות ועוד.