התוכנית “מקום למנהיגות” חיברה בין צעירים מקרית שמונה לסטודנטים ממכללת תל-חי אשר פעלו יחד בעשייה משותפת למען הקהילה והובילו תהליכים חברתיים * חברי הקבוצה החליטו לפתח את דור המנהיגות הבא ויצרו את “פרלמנט הנוער” המונה 12 בני נוער ממסגרות פורמליות ובלתי פורמליות בקרית שמונה * השבוע נסעו חברי “פרלמנט הנוער” לכנסת ישראל ושמעו על ההתנהלות הפרלמנטרית ותפקידם של חברי הכנסת

תכנית “מקום למנהיגות”, אשר החלה לפעול השנה, הינה תכנית מנהיגות לצעירים בני העיר קרית שמונה וסטודנטים מהמכללה האקדמית תל-חי. התוכנית הוקמה במטרה לחזק את מעורבותם של צעירים בני העיר בהובלת תהליכים חברתיים המתרחשים בקרית שמונה ובאזור, ולפתח מנהיגות קהילתית צעירה, אשר תוביל, בסופו של תהליך, לעשייה חברתית משמעותית בעיר.

את התוכנית מובילים בשיתוף פעולה מספר גופים: עיריית קרית שמונה, המכללה האקדמית תל-חי, רשת המתנ”סים ומרכז צעירים ותעסוקה בעיר.

כאמור, התוכנית נועדה לחבר בין צעירים בני העיר קרית שמונה וסטודנטים ממכללת תל-חי, כאשר החיבור הייחודי הזה הוביל בפועל לפעילות ועשייה חברתית, מתוך היכרות עם ההיסטוריה של העיר ובניית חזון משותף, ועזר לחזק את מעורבותם בהובלת תהליכים חברתיים.

המחזור הראשון של התוכנית סיים את פעילותו לאחרונה ובשנה הבאה ייפתח מחזור חדש. התוכנית כללה מפגשי תוכן והעשרה, אשר עסקו בנושאים כמו זהות ושייכות, מנהיגות אישית וקבוצתית, הכרות עומק עם העיר והאזור, ומתן כלים יישומים לפיתוח פרויקט חברתי. הקבוצה בחרה שני נושאים, אותם בחרה לפתח, ובחלק השני של התוכנית- הוציאה את הפרויקט לפועל. את הקבוצה הנחה תום פרוחי, מנהל מכינות “מעשה” בנגב ובגליל, שהינו בן העיר ובוגר המכללה.
בנימין ברנדס, אחד החברים בקבוצה, מספר כי אל התכנית הגיעו 12 צעירים וצעירות תושבי קריית שמונה שאכפת להם מהעיר ושהם מאמינים בתושבים ובפוטנציאל של העיר להתפתח לטובה. “במהלך התכנית הכרנו את ההיסטוריה של העיר עם פרופ’ אמיר גולדשטיין, שוחחנו על מנהיגות במפגש עם מיקי נבו- איש חינוך ויזם חברתי, ודנו בעתיד של העיר כפי שאנחנו היינו רוצים לראות אותו עם ראש העיר וגורמי העירייה השונים”, מספר ברנדס.

ליאל כהן ג’רבי, חברת קבוצה נוספת, הוסיפה כי בסוף החלק הראשון, החלק העיוני של התוכנית, עברו חברי הקבוצה לחלק המשימתי ויצרו פרויקט קהילתי. “החלטנו לבצע את הפרויקט יחד עם בני הנוער מקריית שמונה בכדי להתחיל ולפתח את דור המנהיגות הבא של העיר”.

על מנת לפתח ולהכשיר את המנהיגים הצעירים, חברי הקבוצה הקימו את “פרלמנט הנוער”, המונה 12 בני נוער ממסגרות פורמליות ובלתי פורמליות שונות בעיר. מטרת הפרלמנט היתה לכתוב אמנה חברתית של בני הנוער מקריית שמונה, המביאה לידי ביטוי את דרישתם לזכויות ולשוויון בין כל חלקי הארץ. לאחר שבני הנוער למדו על הכנסת והתנהלותה, הם בחרו את הנושאים שהיה חשוב להם לקדם בגליל, ביניהם: בריאות, חינוך פורמלי ובלתי פורמלי, השכלה גבוהה ושיפור פני העיר.

השבוע נסעו חברי “פרלמנט הנוער” לכנסת ישראל מתוך תפיסה של הכנסת כאחראית ומשפיעה על חיי התושבים בארץ בכלל ובקריית שמונה בפרט. בני הנוער עברו סיור בכנסת, שמעו על היסטוריית הכנסת ועל ההתנהלות הפרלמנטרית ותפקידם של חברי הכנסת. בסיום הסיור, נפגשו בני הנוער עם ישי בן פזי, מורה דרך וממקימי ההתיישבות ביהודה ושומרון והגולן, שסיפר על היסטוריית האזורים הללו והשנים הראשונות להקמתן, עד לימינו אנו. בני הנוער סיכמו את החוויה כחיובית ומלמדת.

יפעת קורן זמרן, ראש מדור קשרי אקדמיה קהילה במכללה, אמרה כי “מקום למנהיגות היא תכנית שאנחנו מאד גאים בה מבחינת הקשרים בין אקדמיה לקהילה, מאחר והיא מחברת את הסטודנטים בני קרית שמונה לצעירים שבוחרים לחיות בעיר גם לאחר התואר, ויחד לפעול למען העיר מתוך תפיסה של לקיחת אחריות על המקום בו הם חיים.”

ביום רביעי 17/7/19 בשעה 19:00 יתקיים אירוע לצעירים בהיכל התרבות לציון 70 שנה לקריית שמונה. את האירוע הפיקה הקבוצה יחד עם מרכז הצעירים

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב google
Google+
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn