ארבעה יוצרים גליליים ישתתפו באירוע “ארבעה בגליל אחד”, שיתקיים השבוע בחצר תל חי * באירוע החגיגי, שיציין 100 שנה לקרב על תל חי, הקהל יקבל הצצה לעולמו של הלל לנדסמן ז”ל, סוג של גיבור מקומי, בסצנה מהסרט “איש הגליל”  על פועלו * “אופיו המיוחד של הלל, יחד עם כישורי המנהיגות שלו, אפשרו לו לרקום מערכות יחסים של אמון עם תושבי האזור, והלל הפך לגיבור מקומי בתקופה שהייתה מאוד דרמתית באזורנו ובארץ ישראל” אומר קובי נתנאל, שיצר את הסרט יחד עם נכדתו של הלל, נילי לנדסמן

 

ביום רביעי יתקיים אירוע מיוחד של סדרת “מה הסיפור?” בחצר תל חי, לכבוד ציון 100 שנה מאז הקרב המפורסם במקום. בערב מעורר השראה יתארחו ארבעה יוצרים גליליים: הבמאי  קובי נתנאל והתסריטאית נילי לנדסמן ידברו על סרטם “איש הגליל”; המשוררת טלי רהב מיפתח תשוחח על ספרה “ילד בלונדיני ימינה”; והמחזאי רועי רשקס מסאסא יחשוף את הדרך לכתיבת מחזה. את הערב תנחה דניאלה פנסו. מדובר באירוע נוסף בסדרה הספרותית של המועצה האזורית הגליל העליון, שנקראת “מה הסיפור?”. הסדרה מתקיימת ברחבי הארץ וזהו האירוע הגלילי.

הסרט “איש הגליל” מגולל את סיפורו של הלל לנדסמן ז”ל על ידי נכדתו, נילי. לנדסמן עלה לארץ מרוסיה, השתתף בקרב על תל חי, ולאחר מכן התיישב בקיבוץ איילת השחר. במהלך השנים הוא החזיק בתפקידים מרכזיים והיווה חלק משמעותי בהנהגת השלטון המקומי. בין תפקידיו, שימש לנדסמן כראש המועצה האזורית גליל גליון וראש המועצה המקומית הראשון של חצור.

נכדתו, נילי, היא סופרת ועיתונאית, ויחד עם הבמאי קובי נתנאל, השניים יצרו סרט משפחתי על סבה מזווית היסטורית. “בכל תהליך עבודה על סרט, המעורבות הרגשית שלי היא גדולה”, אומר קובי, “אני צריך להרגיש ולהזדהות עם הדמויות כדי לספר את הסיפור, כדי להישאר נאמן להן. יש סרטים שתהליך כזה מטלטל אותי”.

על הלל, קובי מספר “הלל היה גיבור מקומי שהתחיל את מסעו בגליל כאשר הגיע בשנת 1920 לחזק את הכוח שהיה בתל חי, יחד עם יוסף טרומפלדור, והשתתף בקרב על תל חי. לאחר הנסיגה מתל חי הוא הצטרף לקיבוץ איילת השחר שרק הוקם. אופיו המיוחד של הלל, יחד עם כישורי המנהיגות שלו, אפשרו לו לרקום מערכות יחסים של אמון עם תושבי האזור- יהודים, שבטים בדואים, ערבים ואנגלים, והלל הפך לגיבור מקומי בתקופה שהייתה מאוד דרמתית באזורנו ובארץ ישראל”.

“אחד הדברים המורכבים בתהליך העבודה על הסרט ‘איש הגליל’ הוא שמדובר באדם שמסר את עצמו לכלל, כמו רבים מדורו. בזיכרונות ובכתבים שלו, שום דבר לא היה אישי או רגשי. זה אתגר גדול עבורי ועבור נילי, ללמוד מה הלל חווה וכיצד הוא הרגיש. את דמותו של הלל, למעשה, אנחנו משרטטים באמצעות מכתבים, תמונות וזיכרונות של אנשים שהכירו אותו”, מסביר קובי.

מה השתנה מבחינתך לאחר העבודה על הסרט?

“מה שאני בעיקר למד בתהליך היצירה הוא שהריחוק הגאוגרפי של הגליל מהמרכז השלטוני והחברתי של מדינת ישראל מחייב את האנשים שחיים בגליל ליזום וליצור כדי להגשים, דבר שהופך את תושבי הגליל שפועלים למען האזור לגיבורים מקומיים. גיבורים שלא תמיד זוכים להכרה בפועלם. הסרט מבקש לשפוך אור על דמותו ומשמעות המעשים של הלל, שפועלו, כמו של גיבורים מקומיים אחרים, שרטט עבורנו את הנוף הגלילי כפי שאנו מכירים אותו כיום”.

הסרט “איש הגליל” נמצא בימים אלה בתהליך עריכה ואמור לצאת לאקרנים השנה. סצנה מתוכו תוצג במפגש שיתקיים השבוע בחצר תל חי.

 

במופע “ארבעה בגליל אחד” ישתתפו גם המשוררת טלי רהב, שתקריא מספרה “ילד בלונדיני ימינה”- ספר שירים על היותה דור שני לניצולי שואה, ורועי רשקס שיחשוף את העולם שמאחורי הקלעים לכתיבת מחזה טוב.

ארבעה בגליל אחד” 3.4.19 , בשעה 20:00, חצר תל חי

 

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב google
Google+
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn