שוב גאווה במערכת החינוך של הצפון: תלמידי בית הספר “לב העמק” עלו לשלב השני בתחרות האסטרונומיה הארצית לזכרו של אילן רמון ז”ל * התחרות מתקיימת בחסות סוכנות החלל הישראלית של משרד המדע והטכנולוגיה והיא מיועדת לתלמידי כיתות ד’-ו’ * השלב השני בתחרות כולל ארגון פעילות בקהילה, ולשם כך, העבירו האסטרונומים הצעירים שיעורים בכיתות בית הספר לתלמידים ולהוריהם, לימדו את עובדי “טבע נאות”, תלמידי תיכון “קידום נוער” ואת ותיקי הגליל בתל חי, ואף התארחו ברדיו קול הגליל העליון

 

בית הספר “לב העמק” בנאות מרדכי עלה לשלב השני בתחרות הארצית לאסטרונומיה. התחרות מיועדת לתלמידי בתי הספר היסודיים הלומדים בכיתות ד’-ו’ והיא מתקיימת בחסות סוכנות החלל הישראלית במשרד המדע והטכנולוגיה, בשיתוף משרד החינוך ובסיוע הקרן להנצחה ממלכתית לזכרו של האסטרונאוט הישראלי הראשון, אל”מ אילן רמון ז”ל.

השלב השני בתחרות כולל ארגון פעילות בקהילה, ועל מנת להצליח בשלב זה, בית הספר התבקש לבחור אחד מכוכבי הלכת, לחקור וללמוד עליו בהרחבה, ולשתף את הידע שנצבר בקהילה. תלמידי “לב העמק” בחרו להתמקד בכוכב הלכת נוגה (ונוס) וביצעו בשבועות האחרונים תהליכי למידה וחקר מעמיקים אודות הכוכב. הם הכינו מצגת הכוללת מידע מדעי רב ותמונות, למדו להפעיל ולהסביר על מיקום הכוכבים וכוכבי לכת בפלניטריום ממוחשב, והכינו הדמיית הרי געש, אשר ממחישה את התנאים בנוגה. לצד כל אלה, מוצגת תערוכה בבית הספר של תלמידי כיתה ה’ על מערכת השמש.

תערוכת מערכת השמש של תלמידי לב העמק

 

כחלק מהתחרות הארצית, תלמידי מסלול האסטרונומיה לימדו ביום רביעי האחרון את תלמידי בית הספר מכל הכיתות ואת הוריהם על כוכב הלכת המרתק. התלמידים והאורחים עברו בתערוכת דגמי מערכת השמש וצפו בהפעלת הדמיית הרי געש. תלמידי המגמה ערכו גם מצגת מושקעת, הכוללת סרטונים, תמונות ועובדות מעניינות על נוגה. “הטמפרטורה על נוגה היא בערך 450 מעלות צלזיוס ובן אדם שנוחת שם פשוט מתאדה” כתבו הילדים. “אם נהיה במקום גבוה וירד שלג, השלג ירד כמתכות ואם נהיה במקום נמוך אז הוא ירד כחומצה”. התלמידים חקרו היטב את הנושא ואף השוו את הכוכב לכדור הארץ: “למדנו שנוגה היא פלנטה מיוחדת, דומה מאוד לכדור הארץ שלנו: בגודל, בנויה מסלע, בעלת אטמוספירה חזקה, לוחות טקטוניים והרי געש.

אך הפעילות לא הסתיימה בין כותלי בית הספר. התלמידים הצליחו לחשוף קהילות נוספות למידע שאספו על מנת לעלות שלב בתחרות- תלמידי בית הספר “קידום נוער” בעמיר, ותיקי הגליל בתל חי, והנהלת מפעל “טבע נאות” בנאות מרדכי, למדו את הנושא מפי האסטרונומים הצעירים. כמו כן, רדיו קול הגליל העליון אירח את התלמידים בתוכניתה השבועית של זוהר לידר, “סביבנו”, ששיתפו את המאזינים בלמידה המיוחדת שחוו.

במידה ויעלו לשלב הבא, ישתתפו התלמידים בחידון מקוון ובו יידרשו לענות על חידות מורכבות ויבנו דגם הקשור לנושא התחרות. אירוע הגמר יתקיים בקמפוס המרכז הישראלי למצויינות בחינוך בירושלים בחודש מרץ 2019.

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב google
Google+
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn