בטקס הענקת אות המיחזור 2018 מטעם תאגיד אל”ה, זכה בית הספר “נחשוני החולה” מיסוד המעלה במקום השני על הצטיינות בשיעורי מיחזור גבוהים ועל תרומתו לסביבה * בית הספר אסף למעלה מ-40 אלף בקבוקי שתייה בשנת הלימודים תשע”ח ותמורתם קיבל כ-12 אלף שקלים * שלושת הזוכים במקומות הראשונים הם מוסדות חינוך ממחוז צפון

 

 

זו השנה ה-11 ברציפות בו מתקיים טקס הענקת אות המיחזור מטעם תאגיד אל”ה. בטקס השנתי שהתקיים בתל אביב, הוענקו השבוע אותות הוקרה למוסדות חינוך ברחבי הארץ על הצטיינות בשיעורי מיחזור גבוהים של בקבוקי ומיכלי משקה בשנת הלימודים תשע”ח ועל תרומתם הרבה לסביבה. השנה, נאספו מעל 5 מיליון מיכלי משקה על ידי מוסדות החינוך, שיא כל הזמנים.

 

בית הספר “נחשוני החולה” ביסוד המעלה אסף כ-41 אלף בקבוקים, תמורתם קבלו כ- 12 וחצי אלף שקלים – נתון שהביא אותם למקום השני בישראל בבחינת כמות איסוף פר תלמיד- כלומר, כל תלמיד אסף ומיחזר בממוצע 335 בקבוקים בשנה. הכספים המתקבלים מאיסוף ומיחזור בקבוקים משמשים לפעילות העשרה לילדים, תשלום בעבור מסיבות או טיולים וקניית ציוד לבית הספר.

 

בין מקבלי אותות ההוקרה היו “גן תאנה” ממנחמיה, כאשר תלמידיו אספו כמות של למעלה מ-50 אלף בקבוקים ומיכלי שתייה בשנה, ובית הספר “אל זייתון” מבועיינה נוג’ידאת, שאסף כמות שיא של למעלה מ-59 אלף בקבוקים.

 

בטקס נכחו נציגי מוסדות החינוך מכל קצוות הארץ, ובסיומו קיבלו את אות המיחזור מגיא סמט- סמנכ”ל בכיר במשרד להגנת הסביבה, נחמה רונן- יו”ר דירקטוריון תאגיד אל”ה, וחיים זרביב- מנכ”ל תאגיד אל”ה.

 

זרביב ציין כי תוצאות פרויקט המיחזור, שמוביל תאגיד המיחזור אל”ה בשיתוף עם מוסדות החינוך והרשויות ברחבי הארץ, ניכר בשטח. יותר ויותר ילדים מקפידים למחזר מיכלי משקה במסגרת בתי הספר וגני הילדים ומשפיעים גם על בני המשפחה בבית, שמצביעים ברגליים ומגיעים להשליך את בקבוקי המשקה המשפחתיים במיחזוריות הפזורות ברחבי הארץ. “בשנים האחרונות עובר הציבור הישראלי תמורות בתחום השמירה על איכות הסביבה ומגלה הרבה יותר אכפתיות לנושא המיחזור והקיימות, וזאת כתוצאה מפעילות הסברתית אינטנסיבית להגברת המודעות לחשיבות הנושא”.

 

גיא סמט, סמנכ”ל בכיר במשרד להגנת הסביבה, אמר: “המשרד להגנת הסביבה גאה בהישגים של מערכת החינוך באיסוף בקבוקים החייבים בפיקדון. המעורבות של תלמידי בתי הספר באיסוף פסולת למיחזור וההישגים שהוצגו השנה, מעידים על כך שדור העתיד לומד שמיחזור איכותי מתחיל בשיתוף הפעולה של הציבור ובהתנהלות של כל אחד ואחת מאתנו. אנחנו מאמינים ששיתוף הפעולה יועתק לתחומי המיחזור האחרים וליחס לסביבה בכלל.”

 

צילומים –  יוני רייף.

 

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב google
Google+
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn