השבוע רשות החדשנות אישרה לחממת הפודטק Fresh Start, הממוקמת בקרית שמונה השקעה ראשונה של 3 מיליון שקלים לתקופה של שנתיים בחברת Blue Tree שפיתחה טכנולוגיה לסילוק ממוקד של סוכר ממשקאות טבעיים. ההשקעה היא חלק מתוכנית החממות ברשות החדשנות. החברה תתמקד בשלב ראשון להפחתת סוכר בקטגוריית המיצים הטבעיים. החממה הטכנולוגית בקריית שמונה Fresh Start מופעלת על-ידי הקונסורציום של תנובה, טמפו, OurCrowd וקרן ההשקעות Finistere המתמחה במזון וחקלאות והוקמה תוך מספר חודשים מרגע הזכייה במכרז וכאמור עם השקעה ראשונה של מיליוני שקלים של חברה שתמוקם בחממה בקריית שמונה.1

צילום: יח”צ

את Blue Tree הקימו חמישה שותפים מייסדים בעלי רקע עשיר בתחום הפודטק, המזון והביוטכנולוגיה. מנכ”ל החברה יובל קליין, הינו יזם סדרתי שהקים בעבר, בין היתר, את חברת מיה טכנולוגיות מים שנמצא כיום בבעלות שרי אריסון, את האוזן השלישית והד ארצי מולטימדיה. המיזם האחרון של קליין היא חברת Valiber שפיתחה שיטה, מערכת ושפה, לתיאור טעם באופן כמותי אובייקטיבי והשוואתו לטעם הצרכן. דידיה טוביה, יו”ר החברה,הואמהנדס מזון וביולוג, יזם מנוסה, שמשמש כיום כמנכ”ל חברת Aleph Farms.  חיים ברסימנטוב, המשמש כ-CTO, שימש בעברו כסמנכ”ל הטכנולוגיות של סול ג’ל טכנולוגיות וסמנכ”ל מו”פ בחברות אגרו-טק נוספות.    

Blue Tree מצטרפת לחממה לאחר שצוות החברה ביצע מחקר ומצא טכנולוגיה ייחודית להפרדת סוכר סלקטיבית, רשמו פטנט עם פוטנציאל התרחבות, והגיעו להוכחת התכנות ראשונית לקבלת משקה טבעי, מופחת סוכר השומר על תכונותיו הסנסוריות: צבע, מרקם, טעם ארומה, וכן על הערכים התזונתיים. היות שלא מדובר בתהליך כימי, המשקה מוגדר טבעי גם בתום התהליך. כיום אין פתרון מסחרי בשוק שהינו גם בר גימלון (מעבר לקנה מידה תעשייתי) וגם שומר על התכונות הטבעיות של המשקה. הטכנולוגיה פותחה כך שתשתלב בתהליכי ייצור קיימים, במהלך תקופת החממה תשלים החברה את תהליך הפיתוח והגימלון.

יובל קליין, מנכ”ל Blue Tree מסביר כי שוק המשקאות הגלובלי מגלגל כ-128 מיליארד דולר (Euromonitor) ושוק המצים מהווה כ-10% ממנו. “בשנים האחרונות שוק המשקאות מושפע ממגמות הבריאות בקרב צרכנים כמו גם מהחמרת הרגולציה, ואלו דוחפים יצרני מיצים לשמור על רלוונטיות. הטכנולוגיה שלנו תאפשר ליצרני מיצים טבעיים להפחית את רמת הסוכר במוצריהם, מבלי לפגוע בערכים הסנסוריים והתזונתיים”. קליין הוסיף: “הצטרפותנו לחממת Fresh Start תאפשר לנו להשלים את פיתוח הטכנולוגיה שלנו תוך תמיכה מרשת חזקה של שותפים מובילים בתחום המשקאות בארץ ובעולם, בהם טמפו ופפסיקו”.

אייל רונזטל, שותף בקרן פיניסטר ויו”ר Fresh Start “החזון של בלו טרי מתיישב עם חזון החממה  לתרום לקידום משמעותי של תחום המזון בעולם. הטכנולוגיה של בלו טרי מביאה בשורה משמעותית לענף המשקאות ותתרום בטווח הרחוק לבריאות הציבור בעולם כולו. אנו שמחים שיש לקבוצה שלנו את היכולת לתת לה תמיכה מקצועית גלובלית, הן לפתח את המוצר והן להיחשף לשווקים גלובליים, בין היתר באמצעות שותפים לדרך של חממה כמו פפסיקו. אנו גאים לא פחות שהבשורה הזו תצא מקרית שמונה”.  רונזטל הוסיף, כי “ביסוסה של החברה בקרית שמונה תהווה בהמשך מוקד תעסוקה חשוב ואיכותי לצפון כולו”.    

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב google
Google+
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn