מרק עדשים כתומות חלי ממן.

מתכון  מרק עדשים כתומות

באדיבות חלי ממן, רשת תמיכה לאורח חיים בריא

מצרכים (ל-9 מנות):

  • כוס עדשים כתומות (170 גרם), נקיות ושטופות
  • בצל בגודל בינוני קצוץ דק-דק
  • שן שום כתושה
  • 2 קישואים בגודל בינוני, מגורדים דק
  • כף שמן זית
  • 2 גבעולי פטרוזיליה (שלמים)
  • גבעול סלרי בגודל גדול (שלם)
  • מלח, פלפל שחור
  • 1/2 כפית שטוחה כורכום
  • כפית שטוחה כמון

 אופן ההכנה:

  1. מחממים את השמן בסיר גדול, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מזהיב.
  2. מוסיפים את שן השום, את הכורכום, את הפלפל השחור ואת הכמון ומערבבים. מוסיפים את העדשים ואת הקישואים המגורדים ומערבבים שוב.
  3. מוסיפים 8 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
  4. מנמיכים את האש ומבשלים כעשרים דקות. מוסיפים מלח ומתקנים תיבול.
  5. מוסיפים את גבעול הסלרי ואת גבעולי הפטרוזיליה לתוך מי המרק, מכסים את הסיר ומכבים את האש.

כל מנה מהווה מקור טוב לחלבנים מהצומח ולפחמימות מורכבות ומכילה רק עד 100 קלוריות למנה.

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב google
Google+
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn